Pakistanlı Yetimlerin Yüzleri Gülüyor
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yetim kampüsünden iç ve dış detaylar İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kara'nın açıklamaları Heyetin öğrenci ziyaretlerinden detaylar Öğrencilerden detaylar Pakistanlı yetimlerin yüzleri gülüyor "Yetim Gülerse Dünya Güler" projesi kapsamında düzenlenen Pakistan Yetim Günleri etkinliklerine Türkiye'den katılan 18 kişilik ekip, İHH İnsani Yardım Derneği tarafından 2005 yılında kurulan yetim kampüsünde eğitim gören çocukları ziyaret etti İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kara: "Buradaki hedefimiz bin yetimin yatılı kalabildiği, toplamda da 5 bin yetim ve yetim olmayan çocuklarımızla beraber okuduğu bir kampüs haline getirmek" "2005 yılından bu yana faaliyetimizi sürdürdüğümüz bu kampüste en büyük hedefimiz, eğitim gören çocuklarımızın Pakistan'ın geleceğini inşa edecek, dünyanın geleceğini inşa edecek fikir adamları ve ilim adamları olmasıdır.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Yetim kampüsünden iç ve dış detaylar
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kara'nın açıklamaları
Heyetin öğrenci ziyaretlerinden detaylar
Öğrencilerden detaylar Pakistanlı yetimlerin yüzleri gülüyor
"Yetim Gülerse Dünya Güler" projesi kapsamında düzenlenen Pakistan Yetim Günleri etkinliklerine Türkiye'den katılan 18 kişilik ekip, İHH İnsani Yardım Derneği tarafından 2005 yılında kurulan yetim kampüsünde eğitim gören çocukları ziyaret etti
İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kara:
"Buradaki hedefimiz bin yetimin yatılı kalabildiği, toplamda da 5 bin yetim ve yetim olmayan çocuklarımızla beraber okuduğu bir kampüs haline getirmek"
"2005 yılından bu yana faaliyetimizi sürdürdüğümüz bu kampüste en büyük hedefimiz, eğitim gören çocuklarımızın Pakistan'ın geleceğini inşa edecek, dünyanın geleceğini inşa edecek fikir adamları ve ilim adamları olmasıdır. Sonuçlarını da almaya başladık"
ÖMER ÜRER/VOLKAN BAYRAKTAR - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından yürütülen "Yetim Gülerse Dünya Güler" projesi kapsamında düzenlenen Pakistan Yetim Günleri etkinliklerine Türkiye'den katılan 18 kişilik ekip, dernek tarafından 2005 yılında kurulan yetim kampüsünde eğitim gören çocukları ziyaret etti.
Proje kapsamında Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile Sakarya, İstanbul, Ordu, Kayseri ve Uşak'tan gelen gönüllüler, 2005 yılında İHH İnsani Yardım Derneği ve partner vakıf olan Hubeyb Vakfı tarafından kurulan Haripur Yetim Eğitim Merkezini ziyaret etti.
Yetimlerin eğitim gördükleri alanları gezerek çocuklara çeşitli hediyeler veren grup, gün boyu yetimlerle çeşitli etkinliklere katıldı.
Proje hakkında AA muhabirine bilgi veren İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kara, bölgeye 18 kişilik ekiple geldiklerini, yetimlerle çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirtti.
Kendisinin daha önce İHH Pakistan sorumlusu olduğunu anımsatan Kara, "Kurtuluş savaşından bu yana Pakistan halkının Türkiye'ye karşı müthiş bir bağlılıkları ve bağları var. Tabi ki bu bizim için de geçerli. Buraya gelen misafirlerimiz sanki kendilerini vatan topraklarında rahat ve huzurlu hissediyorlar. Buradaki vatandaşlar Türkiye'den gelen misafirleri bağırlarına basıyorlar. Çünkü dedelerinden, atalarından kalmış bir miras. Burada bütün eğitimlerde bunlar konuşulur. Onun içi de buradaki çocuklar Türkiye'deki Müslümanların kendileri ile ne kadar ilgilendiklerini iyi bilirler." ifadesini kullandı.
İHH'nın Pakistan'daki faaliyetlerinin çok eski olduğunu aktaran Kara, ilk yetim çalışmasını burada başlattıklarını, Hubeyb Vakfı ile partner olarak çalıştıklarını söyledi.
Kara, Pakistan'da 5 kampüste yaklaşık 2 bin yetimle beraber bu çalışmaları yürüttüklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
İçinde bulunduğumuz bu proje, İpek yolu üzerindeki 120 dönümlük arazide yürütülüyor. Buradaki hedefimiz bin yetimin yatılı kalabildiği, toplamda da 5 bin yetim ve yetim olmayan çocuklarımızla beraber okuduğu bir kampüs haline getirmek. Burada eğitim kalitesiyle hem Pakistan'a hem de dünyaya örnek olacak bir projenin kampüsü olacak. Şu anda hedeflemiş olduğumuz 5 yetimhane binasında 3'ü tamamlandı. Geri kalan ikisinin de yapılması için birimlerimiz gayret içerisinde. Burada eğitim gören yetimlerimiz ana okulundan lise seviyesine kadar eğitim görüyor. Burada yatılı kalan yetim çocuklarımızın bütün masrafları partner vakfımız ve bizim tarafımızdan karşılanıyor. Bağışçılarımızın ve gönüllülerimizin çalışması ile bütün eksiklikler gideriliyor."
"Proje dünyada örnek olabilecek bir projedir"
Kara, projenin gün geçtikçe büyüdüğünü ve istenilen seviyeye ulaşmaya başladığına işaret etti.
"Kendi taze sütünün üretildiği, meyvelerinin üretildiği, kendi içme suyunun kendiliğinden temin edildiği ve güneş enerjisi sistemiyle elektriğini kendi üreten bir proje haline gelecek." diyen Kara, şunları kaydetti:
"Şu an bunların bir kısmı yapılıyor ve pratikte de var. Pakistan'da olmayan sistemler burada oluşturulmaya çalışıyor. Yani kendi döngüsünü kendisi halledebilecek bir sistem oluşturmak için çalışıyoruz. 2005 yılından bu yana faaliyetimizi sürdürdüğümüz bu kampüste en büyük hedefimiz, eğitim gören çocuklarımızın Pakistan'ın geleceğini inşa edecek, dünyanın geleceğini inşa edecek fikir adamları ve ilim adamları olmasıdır. Sonuçlarını da almaya başladık. Mezunlar vermeye başladık. Kendi öğretmenlerini üretmeye başlayan bir proje haline geldi. İnşallah önümüzdeki yıllarda Pakistan ve dünyanın seçkin üniversitelerinde eğitim gören öğrencilerimiz olacak. Şu an gerek Türkiye'de gerekse Bosna'da okuyan ve mezun olan öğrencilerimiz var."