Pagçev Çevre Etkinliklerine Güneydoğu'dan Başladı
Çevreci minikler HEROP'la "Temiz Türkiyem Çevre" etkinliklerinde buluştu
Yeşil bir gelecek için kendini "Sorumlu Endüstri" olarak tanımlayan Türk plastik sektörü, çevre duyarlılığına dikkat çekmek için ilk adımı Güneydoğu'da attı. Bu yılın başında yetki belgesini alarak Türkiye'nin en genç geri dönüşüm işletmesi olan PAGÇEV; Mardin, Çanakkale ve İstanbul'da çevreci miniklerle bir araya geldi. Geri dönüşüm ve temiz çevrenin sağlıklı bir gelecek için önemini vurgulayan PAGÇEV, bilgilendirici eğitimler yaptı. Geri dönüşüm kahramanı HEROP ise etkinlikler boyunca miniklere eşlik etti.
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı'nın (PAGEV) Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi olarak çalışmalarını sürdüren PAGÇEV, Türkiye'nin hem doğusunda hem de batısında çeşitli etkinliklere imza attı. Bu kapsamda Mardin, Çanakkale ve İstanbul'da "çevre" için yola çıkan PAGÇEV, öğrencileri hem bilgilendirdi hem de çevre duyarlılığına dikkat çekti. Geri dönüşüm kahramanı HEROP ise etkinliklere katılan tüm öğrenciler ile geri dönüşüm yolculuğunda buluştu.
Doğu'da merkezini Mardin olarak belirleyen PAGÇEV, üç gün boyunca süren etkinlikler çerçevesinde çeşitli organizasyonlara katıldı. İlk gün öğrencilerle bir araya gelen PAGÇEV, sunum ve kısa filmlerle insan ve çevre sağlığının önemi konusunda bilgilendirme yaptı. İkinci gün; Çevre ve Şehircilik İl Müdürü V. Melih Melik Kara, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, PAGÇEV Teknik Koordinatörü Yağmur Cengiz, öğrenciler, STK'lar, çevre müdürlüğü ve halkın katılımıyla "Çevre Yürüyüşleri" gerçekleştirildi. Etkinliklerin son gününde ise Mardin'in Nusaybin ve Beyazsu ilçelerinde çevre yürüyüşü ve temizliği hareketi gerçekleştirildi.
PAGÇEV, Çanakkale'de de Çanakkale Belediyesi, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği işbirliğinde organize edilen etkinliklerde çevrecilerle bir araya geldi. Çevre ile ilgili sinevizyon gösterimi ile başlayan etkinlikler, minik çevrecilerin büyük ilgi gösterdiği "Temiz Türkiyem Çevre" yürüyüşü ile devam etti. Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Çanakkale Belediye Başkan Vekili M. Oğuz Teoman ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Namık Güver'in de katıldığı çevre pikniğinde bir araya gelen Çanakkaleliler, çevre temizliğinin önemini vurgularken; "Su Perisi" adlı çocuk oyunu da minik çevreciler ile buluştu.
Etkinliklerin İstanbul ayağı ise, Sultangazi Belediyesi ile organize edildi. PAGÇEV Teknik Koordinatörü Yağmur Cengiz'in, "Çevre Kirliliği ve Geri Dönüşüm" konulu sunumu ile başlayan etkinliklere Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da katıldı. Etkinliklerin devamında; atık malzemeden elbise tasarımı ve çevre temalı resim yarışmalarının ödülleri de sahiplerini buldu ve çalışmalar sergilendi.
"Sorumlu Endüstri ile Sorunsuz Çevre" misyonundan hareketle 2013 yılında kurulan PAGÇEV, geri dönüşüm konusunda Türkiye'nin en genç ambalaj atık yetkilendirilmiş kuruluşu. PAGÇEV olarak ilk etapta, 110 bin ton ambalaj atığının geri dönüşümü ile plastik sektörü ve ülke ekonomisine yaklaşık 300 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor.