Özolimpiyat Sırası Kocasında
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Atış poligonundaki sporculardan detay Poligonlardan detay Sporculardan detay Hakan Çevik'in açıklamaları Suzan Çevik'in açıklamaları Atış poligonundaki sporculardan detay Olimpiyat sırası kocasında Türkiye'yi 2008 Pekin Olimpiyatları'nda temsil eden milli paralimpik atıcı Suzan Çevik, 2016 Rio'ya katılamayacak.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Atış poligonundaki sporculardan detay
Poligonlardan detay
Sporculardan detay
Hakan Çevik'in açıklamaları
Suzan Çevik'in açıklamaları
Atış poligonundaki sporculardan detay Olimpiyat sırası kocasında
Türkiye'yi 2008 Pekin Olimpiyatları'nda temsil eden milli paralimpik atıcı Suzan Çevik, 2016 Rio'ya katılamayacak. Rio'da Türkiye'yi bu kez kocası Hakan Çevik temsil edecek
Milli sporcu Hakan Çevik:
"Bir keresinde ben bekledim. Bu sefer eşim bekleyecek, sıra onda"
"24 saat beraberiz. Poligonda, kamplarda... Benim burada olmamın en büyük sebebi eşim"
HALİL İBRAHİM AVŞAR - 2008 Pekin Paralimpik Olimpiyatları'nda atıcılık branşında mücadele eden Suzan Çevik, 2016 Rio'da bu kez aynı heyecanı eşi Hakan Çevik için yaşayacak.
Poligonda tanışan ve evlilikte 7 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşayan paralimpik atıcılar Suzan ve Hakan Çevik, neredeyse günün 24 saatini birlikte geçiriyor.
Aksaray'da müsabakalara beraber hazırlanan, mili takım kamplarında dahi yan yana çalışan 37 yaşındaki evli çift, 2016 Rio Paralimpik Olimpiyatları'na ise birlikte kota alma başarısı gösteremedi.
Çiftlerde Hakan, ABD'nin Houston kentinde düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Atıcılık Dünya Kupası müsabakalarında, Rio'ya gitmeye hak kazandı. 2008 Pekin'de Türkiye'yi temsil eden eşi Suzan ise bu kez oyunlara katılma hakkı elde edemedi.
Evli çiftlerden Hakan Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin Pekin Paralimpik Olimpiyatları'na katıldığında, kendisinin şampiyonaya gidemediğini belirterek, "Bir keresinde ben bekledim. Bu sefer eşim bekleyecek, sıra onda" dedi.
"Eşim Rio'ya gidecek, ben burada kalacağım" diyen Suzan ise "Mili takım kampında arkadaşlarıma destek veriyorum. Moral veriyorum, onların yanındayım. Hedefim, 2017 Avrupa Şampiyonası" ifadelerini kullandı.
"Eşim en büyük destekçim"
Hayattaki en büyük destekçisinin eşinin olduğunu vurgulayan Hakan, "24 saat beraberiz. Poligonda, kamplarda... Benim burada olmamın en büyük sebebi eşim" diye konuştu.
Bir yaşındayken geçirdiği ateşli hastalık sonucunda engelli kalan Hakan, 2007 yılında bir arkadaşının vesilesiyle atıcılık branşıyla tanıştığını anlattı.
Hakan, iki yıl sonra milli takıma girme başarısı gösterdiğine işaret ederek, Rio'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için elinden geleni yapacağının altını çizdi.
Engelli vatandaşlara spor yapmaları çağrısında da bulunan milli atıcı, "Öncelikle spor yapmak, bir engelli için çok ayrıcalıklı durum. Çevreniz genişliyor, insanları tanıyorsunuz, gidemeyeceğiniz yerleri görüyorsunuz. Hayatta yapabilirliğiniz artıyor" değerlendirmesinde bulundu.
"Eksiklerimizi tespit ediyoruz"
Atıcılık sporunu çok sevdiğini vurgulayan Suzan Çevik ise eşiyle aynı sporu yaptığı için mutlu olduğunu dile getirdi.
Suzan, atıcılığa başlarken ilk başta tereddütler yaşadığını ancak daha sonra bu sporu bırakamadığını söyledi.
Eşiyle birlikte çalışmanın olumlu yanlarına dikkati çeken Suzan Çevik, "Eksiklerimi görebiliyor. Hatalarımı söylüyor bana, ben de aynı şekilde" ifadelerini kullandı.
Suzan, final yarışmalarında eşini izlerken heyecanlandığını belirterek, "Heyecansız bu iş olmaz. Birbirimizin her zaman destekçisiyiz" şeklinde görüşünü dile getirdi.