Özkardeş, GİK 9. Genel İstişare Kurulunu Değerlendirdi
TÜMSİAD 9. Genel İstişare Kurulu, 26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşti.
Genel İstişare Kuruluna TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, European Business Association İş Adamları (EUBA) Başkanı Cahit Kerenciler, TÜMSİAD Pakistan Başkanı Anees Iqbal ve TÜMSİAD Avrupa Başkanı Erol Ekerbiçer de katıldı.
GİK'i değerlendiren Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, çok kısa sürede büyük başarılara imza atan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi.
TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, "2016 değerlendirmesinin yapıldığı, 2017 stratejik planının görüşüldüğü kurulda otomotiv, inşaat, gıda, tekstil ve daha birçok sektörden TÜMSİAD üyesi ülke ticaretini geliştirmek üzere bir araya geldi. Türkiye'nin 81 ilinden ve her sektörden üyenin katıldığı TÜMSİAD Genel İstişare Kurulu'nun kapanış programında karma ve ayrı ayrı olmak üzere B2B görüşmeleri de organize edildi. Otomotiv, sağlık – medikal, tekstil, enerji ve kimyevi madde ve makine-metal sektörlerinde faaliyet gösteren üyeler karma toplantıda bir araya gelirken inşaat, gıda ve hizmet sektörü üyeleri de kendi aralarında ticari toplantılar gerçekleştirdiler. Kurulda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için yatırım, teşvik ve destek paketi ile ilgili özel bir sunum yapıldı." dedi.
15 Temmuz'da Başarılamayan, Bugün Ekonomik Yaptırımlarla Yapılmaya Çalışılıyor
Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye notunu düşürmesine de değinen Özkardeş, "15 Temmuz'da başarılamayan bugün ekonomik yaptırımlarla yapılmaya çalışılıyor. Notların düşürülmesindeki amacın Türkiye'ye gelen yatırımların önünü kesmek olduğunu apaçık görüyoruz. Oysa Türkiye önemli yatırım ve teşvik paketleriyle ekonomik reformlar hayata geçiriliyor ve yabancı yatırımcılar ise ülkeye gelmeye devam ediyor. Not düşürülmeye anlam ve mana vermiyoruz. Yanlı ve taraflı diye düşünüyorum. Not düşürme kararına bir önem aksetmiyoruz." dedi.
TÜRK LİRASINA DÖNMEMİZ GEREKİYOR
Yastık altındaki paranın, altının, dövizin sermayeye katılması gerektiğini ifade eden Özkardeş, "Burada küresel sermayenin birtakım uygulamaları var. Bizim dövizden Türk lirasına dönmemiz gerekiyor. Kendi iç dinamiklerimizi, komşular arasında ticareti, milli parayla yapmamız gerekiyor. Biz iş adamları olarak ticaret ve ithalatı milli para birimleriyle yapmayı düşünüyoruz. İlgili bakanlıklarımızda TL ile dış ticaret çalışmalarına başladı. Bu içeride daha fazla bir dinamik oluşturacak. Döviz rezervleriyle ilgili halk ilk günden beri, 15 Temmuz'dan beri çeşitli kampanyalarla duruşlarını gösterdiler, anlattılar. Hep beraber dövizimizi de bozduk. 'Devletimizin milletimizin yanındayız' dedik. Dolaysıyla yastık altındaki paranın ekonomiye katılması gerek." diye konuştu.