Haberler

Özgür Özkan: Tıbbi Cıhazlar Doğru Ayarlanmadığı İçin Sonuçlar da Yanlış Çıkıyor

Özgür Özkan: Tıbbi Cıhazlar Doğru Ayarlanmadığı İçin Sonuçlar da Yanlış Çıkıyor
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalibrasyon Grup Başkanı Özgür Özkan, hastanelerdeki cihazların kalibrasyon testlerinin özel firmalar tarafından doğru yapılmadığını belirterek, bu yüzden yapılan tahlil ve tıbbi görüntüleme sonuçlarının da...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalibrasyon Grup Başkanı Özgür Özkan, hastanelerdeki cihazların kalibrasyon testlerinin özel firmalar tarafından doğru yapılmadığını belirterek, bu yüzden yapılan tahlil ve tıbbi görüntüleme sonuçlarının da hatalı çıktığını söyledi.

TSE Bursa Koordinatörlüğü'ne bağlı, Bursa Kalibrasyon Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında Koordinatörlük binasında bilgi verildi. Toplantıya TSE Kalibrasyon Grup Başkanı Özgür Özkan, TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, Bursa Kalibrasyon Laboratuar Müdürü Mustafa Ekin katıldı.

TSE Kalibrasyon Grup Başkanı Özgür Özkan, her yıl 3 bin kişiye eğitim verdiklerini belirterek, 25 bin ölçme işlemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Kar amacı gütmeden hizmet verdiklerini kaydeden Özkan, "20 milyon dolara yakın cihaz havuzumuz var. 50'ye yakın teknik personelle hizmet veriyoruz. Türkiye'de artık kaliteli ürün anlamında bilinç artıyor. Bizim en büyük sorunumuz iyi ölçüm yapılmadan kalibrasyon belgesi verilmesi. Ölçmeden verildiği için özellikle sağlık sektöründe ciddi sorunlar doğuyor. Doğru ölçüm yapmayan cihazlar hastanelerde kullanılıyor ve doğru sonuçlar alınamıyor. Kalibrasyon ölçümü yapan özel firmalara dikkat edilmeli ve bu işi doğru yapan firmalar tercih edilmeli. Sanayicimiz ve halkımız daha bilinçli olmalı." dedi.

İstanbul, Bursa ve Gebze Kalibrasyon laboratuarları bulunduğunun altını çizen Özkan, "3 bölgede faaliyetlerimiz ciddi olarak devam ediyor. Bursa otomotivin merkezi olduğu için yatırımlarımızda buraya da ağırlık veriyoruz. 2008-2012 yılı için stratejik planımızı belirledik. 2011 yılında kalibrasyon cihazlarının rehabilitasyonu için 2 milyon lira kaynak ayırdık. 5 yıl için yaklaşık 8 milyonluk bir yatırım hesapladık. Bu yatırımlar devam ediyor" diye konuştu.

Bursa'DA 7 BİN KALİBRASYON SERTİFİKASI

Bursa Kalibrasyon Laboratuar Müdürü Mustafa Ekin ise, muayene, deney, teşhis, tedavi, izmele, Ar-Ge ve tasarımda kullanılan ölçüm cihazlarının ilk alındığı andan itibaren kalibrasyon testine tabi tutulması gerektiğini ifade etti. Sağlık kuruluşlarındaki yanlış ölçümlerin ve teşhislerin doğru ölçüm yapmayan cihazlardan meydana geldiğini söyleyen Ekin, amaçlarının Türkiye'de kalibrasyon bilincini arttırmak olduğunu dile getirdi. Kalibrasyon merkezlerinin sayılarını arttırmak istediklerini belirten Ekin, "Bursa'da ağırlıklı olarak otomotiv ve otomotiv yan sanayinin olduğu yaklaşık 7 bin firmaya kalibrasyon sertifikası verdik. Bursa'daki sanayicinin tüm gereksinimlerini karşılayamasak da çevre merkezlere göndererek bunu gideriyoruz" dedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close