Yetiştirme Yurtlarında Büyüyen Genç, Umut Evleri'ne Memur Olarak Atandı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yurtlarında yetişen 21 yaşındaki Mehmet Çelik, son 3 yıldır kaldığı Umut Evleri'ne memur olarak atandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yurtlarda büyüyen 21 yaşındaki Mehmet Çelik, memleketi Tunceli'deki Umut Evleri'e memur olarak atandı. Çelik, annesine kavuşacağı ve artık birlikte yaşayacakları için mutlu oduğunu söyledi.
MEMLEKETİ TUNCELİ'YE ATANDI
Mental bozukluğu olan ve ilköğretimden bu yana Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yetiştirme yurtlarında büyüyen Mehmet Çelik, 3 yıldır kaldığı Umut Evleri'ne memur olarak atandı. Memleketi Tunceli'deki Mili Eğitim İl Müdürlüğü'ne atanan Çelik, "Memleketime gideceğim için çok mutluyum. Orada annemle kalacağım. O benim için çok uğraştı. Annemin hakkını ödeyemem, beni yoksullukla büyüttü. Beni un çorbaları ile bu yaşa getirdi" diye konuştu.
''BURADA YAŞAMAKTAN GAYET MEMNUNUM''
Evde birlikte yaşadığı 6 arkadaşından ve kuruluştaki görevlilerden ayrılacağı için üzgün olduğunu dile getiren Mehmet Çelik, "Burada yaşamaktan gayet memnunum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Burada bize emek harcayan hocalarıma ve müdürlerime yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
2010 YILINDA UYGULANMAYA BAŞLANDI
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, 2010 yılında Bakanlığın zihinsel engelli çocukların sosyalizasyonunu sağlamak amacıyla uygulamaya başladığı Umut Evleri Projesi'nin Mehmet Çelik gibi öğrencilerin istihdama kazandırılması ile amacına ulaştığını söyledi.
''AZMETMENİN ÖRNEĞİNİ GÖSTERDİ MEHMET BİZE''
Mehmet Çelik'in tüm engelliler adına bir örnek olduğunu kaydeden Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mehmet bundan sonra devlet memuru olarak hayatına devam edecek. Yine bulunduğu yerde ailesi ve çevresel faktörlerini Tunceli İl Müdürlüğü takip edecek. Mehmet'inki bir azmin öyküsüdür. Engelli de olsa yaşamın bir ucundan tutup azmetmenin örneğini gösterdi Mehmet bize. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yaralı ve hasarlı gönülleri tamir eden, insanlara el uzatan bir Bakanlığız. Bir dua bakanlığıyız. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının tüm birimlerinde Kayseri'de de çalışmalarımız hızlı biçimde devam etmekte."
"BÖYLE KURULUŞLAR İYİ Kİ VAR"
745. Yıl Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Kadriye Yurtsuz ise, Umut Evlerinin temel amacının çocukların hayatlarına dokunarak, onların toplumda var olmalarını, eğitimde başarılı olmalarını ve istihdama katılmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Mehmet Çelik'in başarısından dolayı tüm kuruluş görevlileri olarak mutlu olduklarını dile getiren Kadriye Yurtsuz, "Mehmet gidecek ama Mehmet gittikten sonra diğer çocuklar gelecekler. Çünkü toplumda engelli var. Engellinin olmasının önüne geçmek mümkün değil ama böyle kuruluşlar da var ve iyi ki varlar. Çocuklarımız bu kuruluşlar sayesinde devletin en üst düzey imkanlarından faydalanıyorlar ve topluma faydalı birer birey oluyorlar" ifadelerini kullandı.