Üç Bin Yıllık Havuzda Serinliyorlar
Antalya’nın Demre ilçesinde sıcaktan bunalan vatandaşlar ve tatilciler, Likya dönemine ait havuzlarda serinliyor.
Antalya'nın Demre ilçesinde sıcaktan bunalan vatandaşlar ve tatilciler, Likya dönemine ait havuzlarda serinliyor.
Likya uygarlığına ait taş havuzların içerisindeki soğuk su, bölge halkı ile yerli ve yabancı turistlerin yaz aylarında vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Demre- Kaş yolunun kenarında bulunan taş havuzlar, sıcaktan bunalan vatandaşların uğrak yeri oluyor. İki ana kaynaktan çıkan ve 8-10 derece sıcaklıktaki kükürtlü suyun şifalı olduğuna inanılıyor. Üç bin yıllık tarihi geçmişi olan havuzlarda kendilerini serin suya bırakan vatandaşlar ve tatilciler çamur banyosu da yapıyor.
"CİLT MASKELERİNDEN DAHA ETKİLİ"
Havuza serinlemek amacıyla geldiğini söyleyen Ümit Aydın isimli vatandaş, "Yaz aylarında sıcaklardan kaçan yerli ve yabancı turistlerin rağbet gösterdiği bir su. Hem serinlemek hem de sağlık açısından, zihinde kalmak için gelinen bir su. Denizin kesmediği zamanlarda tüm vatandaşlarımız buraya akın ediyorlar. Mutlaka bu suyu denemeleri gerek" diye konuştu.
Kuaförlük yapan bir vatandaş ise, "Bir gerçek var ki, bu çamur hakikaten cildi çok geriyor. Ben kuaförüm. Maske yapıyoruz ama maske bu kadar germiyor. Maskeden daha etkili. Şu anda konuşmakta bile zorluk çekiyorum" dedi.
LİKYALILARIN ŞİFA SUYU
Çamur banyosu yapan Hurşit Kıtılı isimli vatandaş ise, "Cilde ve kas ağrılarına çok iyi gelen bir su. Buradan 7 tane devlet gelmiş geçmiş. Likya'nın şifa suları. Sağlık ve cilt güzelliği için çok yararlı. Çamur banyosu yaparken cildini ve beyin kaslarını kasıyor. Yıkandıktan sonra da yumuşacık bir vücut yapıyor. Sağlık için çok değerli. Gençleşmek için her sene yapacaksın" ifadelerini kullandı. - ANTALYA