(Özel Haber) Servisi Olmayan Öğrencilerin Zorlu Mücadelesi
Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali İlkokulu'nda okuyan öğrenciler, her gün yaklaşık 5 kilometre yol yürüyor.
Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali İlkokulu'nda okuyan öğrenciler, her gün yaklaşık 5 kilometre yol yürüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün taşımalı eğitim için açtığı ihaleye servisçiler katılmayınca öğrenciler dağı aşıp okula ulaşıyor.
Türkali İlkokulu'na taşımalı eğitim kapsamında servisi olmayan öğrencilerin velileri duruma tepki gösterdi. Çocuklarının uzaktan geldiğini dile getiren veliler, yetkililerden yardım istediler. Türkali'nin Başköy Mahallesi'nde oturan veliler ise çocuklarını 5 kilometre yolu yürüyerek okula getirebildiklerini söylediler. Velilerden Ahmet Akar ise servis olmadığı için torunlarını okula gönderemediğini belirtti. Okul Aile Birliği Başkanı İlkay Kılıç, velilerin servislerin olmamasından dolayı şikayetçi olduklarını belirterek, "Ben Türkali İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı olarak, okulumuzun diğer seneler gibi tekrar servislerin gelmesini istiyorum. Veliler servislerin gelmemesinden dolayı çok şikayetçiler. Küçük öğrencilerimiz uzak yollardan geliyor. Çocuklarımız derslerinden geri kalıyorlar. Yağmurlu havalarda ıslanıyorlar. Veliler evlerinin çok uzaklarda olduğu için çocukların üzerlerini değiştirmeye gelemiyorlar. Okul çıkışına kadar bu öğrencilerin buralarda ıslak bir vaziyette kalmaları, hasta olmaları bizi çok üzdüğü için, ben tekrar rica ediyorum bize imkan sağlayarak, okulumuza yeniden bir servis göndermeleri, Öğrencilerimizin hiç ıslanmadan düzenli bir şekilde okullarına devam etmesini istiyorum" dedi.
Velilerden Necmiye Coşkun ise çocukları okula kadar sürekli getirdiklerini söyledi. Coşkun, "Okulumuzun servisleri yok. Sürekli çocukları getirip götürmek zorunda kalıyoruz. Çocukların çantaları ağır. Yağmurda geliyorlar, ıslanıyorlar, hasta oluyorlar. Önceki seneler gibi servislerin bir an önce gelmesini istiyoruz" dedi.
Çocuklarının yağmurlu ve soğuk havalarda üşüdüğünü dile getiren öğrenci velisi Melike Cenkiz ise şunları söyledi:
"Çocuklarımız uzaktan geliyorlar. Yağmurlu soğuk havalarda üşüyorlar. Çantaları ağır ek kitaplar çok, çocuklar küçük olduğu için almaya geliyoruz. Servisler olursa eğitimleri daha düzenli olacağını düşünüyorum. Sabah soğuğunu çekip okulda ısınana kadar derslere yoğunlaşamıyorlar. Çocuklar için gelip gitmek zor. Yollarımız ıslandığı zaman sular birikiyor. Ayakları ıslanıyor. Çocuklar hastalanıyor."
DAĞ YOLU ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKELİ
Türkali İlkokulunda 2 tane çocuğunun okuduğunu anlatan Osman Aykan ise dağ yolunun tehlikeli olduğunu vurguladı. Aykan, "Çocuklarımızı mecburen okula getirip götürüyoruz çünkü servislerimiz yok. Benim çocuklarım saat altıda kalkıyorlar, eğitimden kalmasın diye yürüyerek okula getiriyorum. Okulla evimin arası 5 kilometredir. Kar yağmur demeden bu çocuklar ıslanıyorlar. Ben yetkililerden ricam servis olayına el atsınlar. Benim iki tane kızım var, bu dağ yolunda çocuklarımı ben yalnız bırakamıyorum. Okula getirip götürüyorum. Dağ yolu tehlikeli bu yolda kurt çakal her şey var" dedi.
Öğrenci velisi Ahmet Akar ise, "Okul bize 5 kilometre uzaklıktadır. Ben 81 yaşından sonra çocukları okula getirip de ben geri dönemem. Çocuklarla benimde okumam gerekiyor. Buraya bu servis verilmesi lazım. Milli Eğitim bu servisleri neden vermiyor. Bu seneye gelinceye kadar verildi. Çocuklar 5 kilometre yolu gidemez. Ben korkuyorum bunlara bişey olur diye. Dağ var önümüzde çocukların önüne bir şey çıkarsa ne olacak. Bu dağda kurtlar ve domuzlar var" dedi.
Okulda okuyan öğrenciler ise servislerin verilmesini söylediler. Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise ihale şartlarının belli olmasına rağmen kimsenin ihaleye katılmadığını belirttiler. Yetkililer, sorunun en kısa zamanda çözüleceğini dile getirdiler. - ZONGULDAK