Haberler

Sertifikalı Çobanlar 'Kepenek' Giydi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çalışma, Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) arasında imzalanan protokol kapsamında uygulanan proje çerçevesinde 15 gün süreyle eğitim alan 'sürü yöneticileri' (çobanlar), sertifikalarını alıp kepenek giydi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çalışma, Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) arasında imzalanan protokol kapsamında uygulanan proje çerçevesinde 15 gün süreyle eğitim alan 'sürü yöneticileri' (çobanlar), sertifikalarını alıp kepenek giydi.

Kayseri'nin Develi ilçesinde verilen eğitimin sonunda, Belediye Kültür Merkezi'nde sürü yöneticilerine sertifikalarının verilmesi için bir tören düzenlendi. Törene Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, ziraat odalarının başkanları, hayvan üreticileri, davetliler ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan Develi Kaymakamı Enver Ünlü, kursun verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Hem işsizlikten yakınıyoruz hem de bu işi yapmak istemiyoruz. Ne olursa olsun, yapılan iş kutsaldır. Yaptığımız her işi de kurallarını, püf noktalarını bilerek yapmamız lazım" dedi.

Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da, Bakanlığın ön plana çıkardığı Sürü Yöneticiliği Projesi'ni Develi ilçesinde başlattıklarını belirterek, "Bu proje bölgemiz için çok önemli. Meralarımız çok kısa sürede yeşilliğini kaybediyor. Ayrıca diğer bölgelere göre daha az ot verimliliğine sahibiz. Bu şartlarda en iyi yapılabilecek iş koyunculuk. Anadolu'da bir söz vardır, 'Buğday, koyun, gerisi oyun' diye. Bu sözün ne kadar doğru olduğunu son yıllarda yaşadığımız kuraklıkla daha iyi gördük" ifadelerini kullandı.

Ülkeler arası gelişmişlik ölçütlerinden birisinin de et tüketimi olduğunu vurgulayan Kayacan, "Et tüketimini artırmanın yolu et üretimidir. Et üretiminin ilk ayağı da koyunculuk. Koyunculuğu doğru yapmadığımız sürece başarılı olamayız. Geçmiş yıllarda çok büyük sürülere sahiptik ve yurt dışına et ihraç ediyorduk. Şimdi büyük süreler yok oldu. Neden? Bunda en büyük etken, sürü yöneticileri. Sürü yöneticisi bulamadığımız için sürü sahibi olamadık" diye konuştu.

Kayacan, koyunculukla ilgili sorunların tek tek masaya yatırıldığını ve kursa katılan 23 kursiyere bu konularda çok güzel bilgiler verildiğini de belirterek, "Ben eğitime katılanlara teşekkür ediyorum. Çünkü ülkemizde insanlar eğitime katılmayı 'ar' sayarlar, çok ciddiye almazlar. Ben bu eğitime katılan arkadaşları medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 15 gün süreyle eğitim alan sürü yöneticilerine sertifikaları verildi. Sertifika alan gruba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve çobanlığın simgesi olan kepenekler giydirildi.

Bu arada Develi Kaymakamı Enver Ünlü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da keçeden yapılan kepeneklerden giydi.

Öte yandan salona getirilen iki günlük 2 oğlak ve 1 kuzu, salondakilerin ilgi odağı oldu. Kaymakam Enver Ünlü ve İl Müdürü Özkan Kayacan başta olmak üzere salondakiler, kuzularla fotoğraf çektirme yarışına girdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
Dışişleri Bakanı Fidan: Nükleer savaş riski var, bu bir şaka değil

Bakan Fidan'dan tedirgin eden savaş çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu hakkındaki tutuklama kararına ilk yorum

Erdoğan'dan Netanyahu hakkındaki tutuklama kararına ilk yorum

Fırat Sarı'dan çelişkili ifadeler! Bebek ölümlerini sordular, konuyu değiştirdi

Bebek ölümlerini sordular, konuyu değiştirdi

Birinin 3, diğerinin 4 çocuğu vardı! Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

title