Haberler

Adana'da Kelepçeli Tahsilat

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bir parkomat firması, borçlarını ödemeyen vatandaşların araçlarının tekerine kelepçe taktı.

Adana'da bir parkomat firması, borçlarını ödemeyen vatandaşların araçlarının tekerine kelepçe taktı. Yasal olmayan uygulama neticesinde bazı vatandaşlar borcunu öderken, bazı vatandaşlar araçlarının alıkonulduğu gerekçesiyle polise başvurdu.

Birçok şehirde olduğu gibi 2010 yılında Adana'da da parkomat sistemi uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda birçok cadde sisteme uygun hale getirildi. Ancak bazı vatandaşlar borçlarını ödemeyi tercih etmedi. Alacaklarını toplamak için birçok yöntem deneyen parkomat firması ise, yeni bir uygulamaya başladı. Pazartesi günü başlanan uygulama ile 20 TL üzerinde borcu olan araçların lastiklerine kelepçe takıldı. Bazı vatandaşlar uygulamaya tepki gösterse de borcunu ödeyerek kelepçeyi çıkarttı. Bazı vatandaşlar ise aracının alıkonulduğunu belirterek polisi aradı.

Aracına kelepçe takılanlardan Vedat Örgen, arabasının yanına geldiğinde kilidi fark ettiğini belirterek, "Böyle bir şeye yetkilerinin olmadığını düşünerek polis çağırdım. Bununla ilgili yasal süreci başlatmak için tutanak tutturup buradan karakola gidip şikayetçi olacağım" şeklinde konuştu.

BİR AY ÖNCE ALDIĞI ARABANIN 3 YILLIK BORCUNU ÖDEDİ

Otomobilini 1 ay önce alan Bülent Kurt ise, arabasının tekerinde kelepçe görünce büyük şok yaşadı. Aracında 140 lira borç olduğunu öğrenen Bülent Kurt, "Bir ay önce aldığım arabanın 3 yıl önceki borcunu ödedim. Borç noterde çıkmadı" diyerek tepki gösterdi.

Kendi iş yerinin önüne park ettiği aracına 40 liralık borcu olduğu gerekçesiyle kelepçe takılan Murat Kürü ise "Kilidi açmalarını bekliyoruz. Şu anda müşterim bekliyor iş yerinde. İş yerine gidemiyorum, mağdurum. Fotoğrafını çektim. Avukata vereceğim. Müşteri kaybettim. İşim var, yarım saattir burada bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"GÖREVLİNİN ARAÇ BAĞLAMASININ YASAL DAYANAĞI YOK"

Avukat Yelda Yurt, parkomat görevlisinin direk icra yoluna gitmeden araç bağlamasının yasal bir dayanağının bulunmadığını söyledi.

Belediyelerin parkomat sistemini 1.5 yıldır uyguladığını hatırlatan Av. Yurt, "Genel uygulanma usulü belediyelerin parkomat sistemini özel şirketlere ihale yoluyla vermesi şeklinde başlıyor. Borçlar ödenmeyince borçluları ilamsız icra takibi yaparak, dosyayı kesinleştirdikten sonra şirket sıfatıyla aracı bağlayabilir. Banka hesaplarından borcu temin edebilir. Ancak böyle bir icra takibi yoluna gitmeden, sanki bir resmi daire gibi parkomat görevlisinin araç bağlamasının yasal bir dayanağı yok" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title