Haberler

Besicilerin Hibe Desteği Talebi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Oran, doğu ve Karadeniz bölgelerindeki besicilere verilen hibe desteklerinin Marmara Bölgesi’ndeki hayvan yetiştiricilerine de verilmesini istedi.

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Oran, doğu ve Karadeniz bölgelerindeki besicilere verilen hibe desteklerinin Marmara Bölgesi'ndeki hayvan yetiştiricilerine de verilmesini istedi.

Bursalı koyun ve keçi yetiştiricileri, devletin diğer bölgelerdeki hayvan besicilerine verdiği desteğin kendilerinden esirgendiğini ileri sürdü. Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Oran, İnegöl ilçesinde lodos ve kardan ahırları zarar gören koyun ve keçi yetiştiricilerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ahırları kullanılamayacak duruma gelen besiciler devletten yardım beklediklerini söyledi.

Oran, "Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Konya ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yetiştiricilerin aldığı 10 koçun yüzde seksen maliyeti devlet tarafından karşılanıyor. Bir koç bin 500 lira. Bizim üreticimiz 10 baş koç aldığı zaman 15 bin lira ödüyor. Fakat diğer bölgelerdeki besiciler 10 tane koç için sadece 3 bin lira ödüyor. Bu adaletsizlik" dedi.

Lodos ve karın Bursalı besicileri perişan ettiğini anlatan Oran, "Bu yıl yoğun kar ve şiddetli lodos sebebiyle 100 üreticimizin ahırı zarar gördü. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Konya ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yıllardır hayvancılık projeleri uygulanıyor. Bu bölgelerde yetiştiricilerin yaptığı ahırın yüzde elli masrafı devlet tarafından karşılanıyor. Bursa'ya ise böyle bir yardım söz konusu değil. Yeni çıkan bir projeyle söz konusu bölgelerde yetiştiricilerin aldığı 10 adet koçun yüzde seksen maliyeti devlet tarafından karşılanıyor. Bir koç bin 500 lira. Bizim üreticimiz 10 tane koç aldığı zaman 15 bin lira ödüyor. Fakat o bölgelerdeki yetiştiriciler ise 10 koç için sadece 3 bin lira ödüyor. Geri kalan parayı devlet karşılıyor. Burada bir adaletsizlik var. Biz demiyoruz ki o bölgelere yardım yapılmasın, yapılsın; ama bize de yapılsın. Bizim üreticilerimizin durumu yardım yapılan bölgelerdeki üreticilerden iyi değil. Bursa'da ahırlar artık bitmiş durumda. Biz Bursalı bakan ve milletvekillerinden bu meseleyle ilgilenmelerini istiyoruz. Bu çıkan projelerin altında bizim bakanlarımızın imzaları var. Artık sadece bakan olmayın, gören olun. Bu yapılanlar hakkaniyete uygun değil. Biz hakkımızı çiğnetmeyiz. Bizim hakkımızı teslim edin. Benzer projeleri de Bursa'ya uygulayın ve üreticilerimizin mağduriyetini giderin" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close