Oyak İddianamesi Kabul Edildi
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, 61 sayfalık Oyak iddianemesini kabul etti.
"Danıştay saldırısında kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı" iddiasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame özel yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianame geçen günlerde mahkemeye gönderilmişti.
İLK DURUŞMA 13 AĞUSTOS'TA
61 sayfalık iddianemede aralarında eski Oyak Güvenlik Genel Müdürü Orhan Çoban'ın da bulunduğu 6'sı tutuklu 10 sanık yer alıyor. Mahkeme tensip zaptında ise herhangi bir tahliye kararı vermezken, davanın ilk duruşmasının 13 Ağustos tarihinde görüleceği, duruşmalara 14 ve 15 Ağustos tarihlerinde de devam edeceği belirtildi. Duruşmalar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın en büyük duruşma salonu olan 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülecek. Mahkeme ayrıca Danıştay saldırısı davasının birleştirildiği Birinci Ergenekon dava dosyasını da özel yetkili 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istedi.
İDDİANAMEDE 10 SANIK YER ALIYOR
İddianamade OYAK Güvenlik eski Genel Müdürü Orhan Çoban, OYAK Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, OYAK Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Bilgi İşlem müdürü Barış Demirtaş, OYAK Montaj ve Bakım Teknisyeni Murat Ünal, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Teknisyeni Serkan Akyıldız ve OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketinde Montaj Bakım Şefi Metin Alma da sanık olarak yer alıyor
OYAK BİNALARINDA ARAMA YAPILMIŞTI
TÜBİTAK 2010 yılında savcılığa gönderdiği raporda Danıştay saldırısına ait güvenlik kamelarının silindiğini belirtti. Bu rapor üzerine özel yetkili savcılık 2010 yılında soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin' soruşturma kapsamında, OYAK güvenlik şirketlerinin İstanbul ve Ankara şubelerinde 3 Ocak 2012 tahinde arama yapıldı.