Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Otomotiv Sanayi İçin Çok Önemli Bir Proje

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Standard Profil, Dassault Systèmes'in ENOVIA V6 çözümünü tercih etti

Dassault Systèmes'den Standard Profil'de otomotiv sanayi için çok önemli bir proje

Otomotiv sektöründe sızdırmazlık profil sistemlerinin lider tedarikçisi Standard Profil, teknik verileri ve ilgili iş süreçlerini tek ortamdan en verimli şekilde yönetmek için Dassault Systèmes'in ENOVIA V6 çözümünü seçti. Dassault Systèmes'in çözüm ortağı ARGE Mühendislik'in de proje planlama ve yönetimindeki desteğiyle proje hedeflenen sürede başarıyla bitirildi.

İstanbul,Türkiye- Ekim 2012- 3D Tasarım, 3D Modelleme ve Ürün Yaşamdöngüsü Yönetimi (PLM) çözümlerinde lider Dassault Systèmes, Türkiye'de çeşitli sektörlerde başarı öyküleri yaratmaya devam ediyor. Bu başarı öykülerinden sonuncusu Standard Profil ile birlikte ulaşılan başarı hikayesi oldu.

Kalitesi, hizmeti, teknolojisi ve fiyatı ile otomotiv sektöründe sızdırmazlık profil sistemlerinin lider tedarikçisi olan Standard Profil teknik verileri ve ilgili iş süreçlerini tek ortamdan en verimli şekilde yönetmek için Dassault Systèmes'in ENOVIA V6 çözümünü tercih etti. Standard Profil'de daha önce çok farklı ortamlarda ve dağınık olarak tutulan pek çok veri, bilgi, döküman ve süreç ENOVIA V6 ortamında merkezileştirildi. Şu anda şirkette gelinen aşamada faal tüm projeler ENOVIA V6 ortamında yönetiliyor.

Verimlilik arttı, hatalar azaldı, esneklik korundu

Standard Profil, dünyanın ve Türkiye'nin en önde gelen otomotiv sektörü sızdırmazlık profil sistemleri tedarikçilerinden biri konumunda. Audi, BMW, GM, Dacia, Renault, Daimler, FIAT, Ford, Nissan, Opel, Porsche, Saab, Toyota şirketin çalıştığı iş ortakları arasında dikkat çekiyor.

Standard Profil, Dassault Systèmes ile birlikte gerçekleştirdiği projeyle, aynı anda pek çok ana sanayi müşterisine ait çok sayıda kompleks projenin yürütülmesi sırasında ortaya çıkan teknik verilerin ve ilgili iş süreçlerini tek platformdan düzgün şekilde yönetmeyi amaçladı. Standard Profil Ürün Geliştirme Direktörü Sertaç Yılmaz, projenin anahtar hedeflerinin verimliliğin artırılması, hataların azaltılması, öğrenen bir organizasyon haline gelinmesi ve bu esnada esnekliğin aynen muhafaza edilmesi olduğunu söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu: "Dassault Systèmes ile gerçekleştirdiğimiz projeyle birlikte, Standard Profil'de daha önce çok farklı ortamlarda ve dağınık olarak tutulan pek çok veri, bilgi, döküman ve süreç ENOVIA V6 ortamına alındı. Seçilen birkaç projeyi tek merkezden yönetmeyi hedeflendiğimiz projede, bu hedefe önceden belirlenen sürede rahatlıkla ulaşıldı. Standard Profil'de geldiğimiz aşamada faal tüm projeler ENOVIA V6 ortamında yönetiliyor."

Proje önceden belirlenen sürede başarıyla gerçekleştirildi

Standard Profil projeye Dassault Systèmes ile birlikte 2011'in Temmuz ayında başladı. Planlanan İlk fazdaki çalışmalar Eylül 2011 sonu itibariyle tamamlandı. Bundan sonra pek çok genişleme, yeni uyarlama ve özel yazılım geliştirme istekleri ile proje Mayıs 2012 tarihine kadar yoğun şekilde devam etti. Projenin kapsamı ve karmaşıklığı dikkate alındığında önceden belirlenen hedeflere kısa bir sürede başarıyla ulaşılmış oldu.

"Tüm otomotiv sanayi için çok önemli bir proje"

Proje ile ilgili görüşlerini açıklayan Dassault Systemes İş Ortakları Yöneticisi Müge Sözen Enünlü ise şunları söyledi: "Enovia V6 projelerinin sayısı sürekli artıyor. Otomotiv sanayi tedarikçileri arasında kendi segmentinde lider firmalardan olan Standard Profil'in partnerimiz ARGE Mühendislik  ile başlamış olduğu ve ilk fazı tamamlanmış olan bu proje, Dassault Systemes Türkiye için gurur kaynaklarımızdan biridir. Catia'nın da içinde bulunduğu tipik bir çoklu OEM ortamında her iki CAD verisini, tek bir ortamda aynı arayüzlerle kesintisiz olarak yönetebilmek tüm tedarikçiler için çok etkileyici bir çözüm. Bu projenin bir diğer çarpıcı yönü ise çoklu–CAD ortamında 3Dlive kullanımıdır. Tedarikçilerin korkulu rüyası olan OEM Data Senkronizasyonu için geliştirilen çözümler, projenin bir başka farklılaştırıcı özelliği. Böylesi kompleks bir projenin tüm yönleriyle başarıyla yürütülmesini çok önemsiyoruz. Projenin sadece şirketimiz için değil, tüm otomotiv sanayi için de önemi büyük bir proje olduğunu düşünüyoruz."

Projenin başarısında ArGe'nin payı büyük

Projenin satış öncesi ve sonrası tüm teknik süreçleri ArGe ekibi tarafından gerçekleştirildi. ARGE Mühendislik Kurucu Ortağı Sıtkı Öğütçü, aynı şekilde proje planlanması ve yönetiminin de ArGe Mühendislik tarafından hayata geçirildiğini söyledi. Öğütçü, "Böylece müşterinin ve şartların iyi tanınması sayesinde doğru strateji ve planlama yapılması mümkün oldu. Ayrıca hızlı reaksiyon ve yüksek seviye uzmanlık ile hedeflerin de ötesinde kısa zamanda başarı elde edilmesi sağlandı. Özellikle ileri uzmanlık gerektiren gerek ENOVIA gerekse CATIA'daki özelleştirmeler ve geliştirilen özel yazılımların lokal kaynaklarla gerçekleştirilmesi zaman ve maliyet açısından büyük avantajlar ortaya koyuyor" dedi.

Projeyle birlikte Standart Profil'in elde ettiği faydalar ve katma değerler

Tüm proje verilerine tek merkezden ve güncel olarak yetkiler bazında erişilebiliyor. Eskiden dağınık ve erişilmesi zor olan bu bilgilere hızlı ve direkt erişimin getirisi çok yüksek olmuştu. Ürünle ilgili tüm departmanlara ait verilere basit arayüzlerden ve tek noktadan erişim imkanı sayesinde ciddi verim artışları ortaya kondu.

Teknik birimlerin eskiden elle, uzun sürelerde ve hataya açık yöntemlerle girdiği yüzlerce teknik bilgi (malzeme, alanlar, uzunluklar, ağırlıklar vb.) otomatik olarak CAD sistemlerinden parça ekranlarına geliyor, bu güncel bilgiler arama ve analiz amacıyla verimli şekilde kullanılıyor.

Özellikle CATIA'ya entegre olarak gerçekleştirilen özel yazılımlar sayesinde pek çok uzun zaman alan ve tekrarlanan işlem tamamen otomatikleştirildi. Örneğin her projede defalarca tekrarlanan özel bir kesit kataloğu oluşturma işlemi normalde 1.5 gün civarında zaman alırken geliştirilen özel yazılım sayesinde aynı işlem yarım saat civarına indi ve tamamen standartlaştırıldı.

Entegre ileri görüntüleme araçları sayesinde herkesin lisans ihtiyacı olmadan tüm CAD verilerine hızla erişim ve ölçü vb. teknik bilgilere erişim imkanı oluştu.

BOM (Parça Listesi) yönetim ortamı sayesinde ürünlerle ilgili döküman dışında da her türlü işlem ve süreç (onaylar, işakışları, problemler, mühendislik değişiklikleri vb.) tek merkezden yönetilebilir hale geldi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title