Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Villası için ağaçların kesildiği iddia edilmişti! Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Yücel Arzen'in Suavi için seçtiği şarkı çok manidar

Osmaneli Belediyesi Hayvan Barınağı ve Tedavi Merkezi'nde Hayvan Bilgi Sistemi ile Sokak Hayvanları Sahiplendiriliyor

Osmaneli Belediyesi Hayvan Barınağı ve Tedavi Merkezi'nde Hayvan Bilgi Sistemi ile Sokak Hayvanları Sahiplendiriliyor
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaneli Belediyesi Hayvan Barınağı ve Tedavi Merkezi'nde sokak hayvanları, Hayvan Bilgi Sistemi (HAYBİS) sayesinde sahiplendiriliyor. Hayvanlar, tedavi merkezinde kısırlaştırma, aşılama, kulak küpesi ve çip uygulaması gibi işlemlerden geçirildikten sonra sahiplendirme için hazır hale getiriliyor.

Osmaneli Belediyesi Hayvan Barınağı ve Tedavi Merkezi'nde Hayvan Bilgi Sistemi (HAYBİS) ile sokak hayvanları sahiplendiriliyor.

Osmaneli Belediyesi Hayvan Barınağı ve Tedavi Merkezi Veteriner Hekimi Abdullah Tetik, AA muhabirine, parklardan gelen şikayetler üzerine ekipleri tarafından yakalanan sokak hayvanlarının, tedavi merkezinde kısırlaştırıldıktan sonra aşılama, kulak küpesi ve çip uygulamasının yapıldığını ifade etti.

Sokak hayvanlarının sahiplendirme işleminin çip numarası üzerinden yapıldığını bildiren Tetik, "Sokak hayvanlarının yaşam kalitesini iyileştirmek ve kontrol altında tutmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yakalanan sokak hayvanları merkeze getirilerek, burada veteriner hekimler tarafından muayeneleri yapılıyor ve gerekli sağlık kontrollerinden geçiriliyor. Sağlıklı olduğu teyit edilen hayvanlar, kısırlaştırma, kuduz, iç ve dış parazit aşıları, kulak küpesi ve çip uygulamalarının ardından sahiplendirmeye hazır hale getiriliyor.

Vatandaşlarımız, HAYBİS üzerinden çip numarasını sorgulayarak hayvanın sahiplendirme bilgilerine ulaşabiliyor ve online olarak sahiplenme işlemini tamamlayabiliyor. Sahiplendirme sonrası kontrol de sağlanıyor. Çip numarası sayesinde sahiplendirme sonrası hayvanın takibi de yapılabiliyor. Bu sayede hayvanın sahiplenildikten sonra da sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşadığından emin olunabiliyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel
title