Ortadoğu'daki Gelişmeler ve Türkmenler" Konferansı - Bartın
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Konferanstan detay görüntüler Vali Azizoğlu'nun konuşması Bartın Valisi Azizoğlu: "Müslümanlar olarak hangi dili konuşursak konuşalım, hangi renkte olursak olalım bu coğrafyadaki kardeşlik bağlarımızı, kardeşlik hukukumuzu geliştirerek birliğimizi yeniden kurmak durumundayız" Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nakip: "Türkler İslam'ın bayraktarlığını üstlendikten sonra Ortadoğu'ya yerleşip bu toprakları vatan edinmiş, tüm sorunlarıyla ilgilenerek problemlerini halletmiş bir millettir" Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Müslümanlar olarak hangi dili konuşursak konuşalım, hangi renkte olursak olalım bu coğrafyadaki kardeşlik bağlarımızı, kardeşlik hukukumuzu geliştirerek birliğimizi yeniden kurmak durumundayız" dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Konferanstan detay görüntüler
Vali Azizoğlu'nun konuşması
Bartın Valisi Azizoğlu:
"Müslümanlar olarak hangi dili konuşursak konuşalım, hangi renkte olursak olalım bu coğrafyadaki kardeşlik bağlarımızı, kardeşlik hukukumuzu geliştirerek birliğimizi yeniden kurmak durumundayız"
Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nakip:
"Türkler İslam'ın bayraktarlığını üstlendikten sonra Ortadoğu'ya yerleşip bu toprakları vatan edinmiş, tüm sorunlarıyla ilgilenerek problemlerini halletmiş bir millettir"
Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, "Müslümanlar olarak hangi dili konuşursak konuşalım, hangi renkte olursak olalım bu coğrafyadaki kardeşlik bağlarımızı, kardeşlik hukukumuzu geliştirerek birliğimizi yeniden kurmak durumundayız" dedi.
Azizoğlu, Bartın Üniversitesince kurumun konferans salonunda düzenlenen "Ortadoğu'daki Gelişmeler ve Türkmenler" konferansında, Türkiye ve Ortadoğu'da insanların zor ve hassas bir dönemden geçtiği söyledi.
Müslümanların her zamankinden daha çok birbirilerine kenetlenmesi gerektiğini vurgulayan Azizoğlu, "Kırım, Kerkük, Halep, Şam kan ağlıyor. Müslümanlar olarak hangi dili konuşursak konuşalım, hangi renkte olursak olalım aynı Allah'a, aynı kitaba ve aynı coğrafyanın kaderine mahkum olan insanlar olarak bu coğrafyadaki kardeşlik bağlarımızı, kardeşlik hukukumuzu geliştirerek birliğimizi yeniden kurmak durumundayız. Kurabilirsek geleceğin dünyası, barışı, huzuru ve kardeşliğinin teminatını da yeniden ortaya çıkarmış olacağız" diye konuştu.
Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Nakip de Ortadoğu'nun dünyanın en ilginç coğrafyalarından biri olduğunu dile getirdi.
Emperyal güçlerin, Ortadoğu'nun kaynakları ve topraklarını kullanmak istediğini ifade eden Nakip, şöyle konuştu:
"Türkler, bin yıl önce gelip Ortadoğu'ya yerleşmişler ve Karahanlılar, Göktürk ve Hunlar gibi devletler kurmuştur. Türkler İslam'ın bayraktarlığını üstlendikten sonra Ortadoğu'ya yerleşip bu toprakları vatan edinmiş, buranın tüm sorunlarıyla ilgilenerek problemlerini halletmiş bir millettir. Hatta Türkler, Ortadoğu'dan sonra Balkanlar'a kadar uzanıp oradaki problemleri de ortadan kaldırmışlardır. 20. yüzyıldan itibaren dünya petrollerinin yüzde 60'lık kısmı bu coğrafyada üretiliyor. İster istemez, dünyadaki süper güç ülkelerin gözü bu coğrafyalara dikilmiştir. Kaldı ki bu coğrafyada, sürekli birbirleriyle olan devletler de vardır. 1990'lı yılların başında Saddam, Kuveyt'e girip çıktıktan sonra Birleşmiş Milletler kararıyla Kuzey Irak uçuşa yasak bölge ilan edilmişti. Irak'ta büyük bir çoğunlukta Kürt halkı yaşamaktadır. O günlerden bugüne artık Kürtler Irak'ta daha fazla söz sahibidir."
Konferansa, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Belediye Başkan Vekili Hasan Arınan, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.