Örnek Projede Protokol İmzalandı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayısı Uygunluk ve Belgelendirme Limited Şirketi ile Akçadağ Ziraat Odası Başkanlığı arasında iyi tarım uygulamaları çerçevesinde protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Fehmi Yılmaz, Kayısı Uygunluk ve Belgelendirme Limited Şirketi Müdürü Aydın Tay ve Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Alibey Varlık katıldılar.

İmza töreninde konuşan şirket müdürü Tay, Şirketin bölgede iyi tarım uygulamaları konusunda yetkilendirilmiş tek şirket olduğunu belirterek, dört aydır ilimizde ve bölgemizde iyi tarım uygulamaları ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini bu kapsamda da Akçadağ Ziraat Odası ile 171 üretici ve 12 100 dekar alanda iyi tarım uygulamaları ile ilgili çalışmalarını yaptıklarını, bugün imzalanacak protokol ile de belgelendirme hizmetini sunacaklarını ve bununda Türkiye'de ilk ve örnek bir çalışma olacağını, bundan sonra yapacakları çalışmalarla da çevre illerde de iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını sağlamaya çalışacaklarını çalışmalarının sadece büyük üreticileri değil orta ve küçük üreticileri de kapsadığını dile getirdi.

Oda başkanı Varlık yaptığı konuşmada Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Kayısı Uygunluk ve Belgelendirme Limited Şirketi'nin tavsiyesi ile iyi tarım uygulamasını ilçede başlattıklarını, danışman firma ile sözleşmelerini imzaladıklarını, bundaki amaçlarının da ilçelerindeki çiftçilerin bu uygulamadan faydalanmasını ve başarılı olduğu taktirde ilçede ciddi bir tarımsal desteğin girdisini sağlamak, kaliteli kayısı üretmek, çiftçiyi bilinçli tarıma hazırlamak olduğunu belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selvi'de yaptığı konuşmada, Tarım sektörünün çok önemli ve stratejik bir sektör olduğunu, üreticilerin fazla ürün almak için aşırı kimyasal kullanarak insanları ve çevreyi olumsuz yönde etkilemişlerdi. Şimdilerde ise çevreye ve insanlara zarar vermeden nasıl tarım yapabiliriz düşüncesi ile çalışmalara başlandı. Organik tarım ve iyi tarım uygulamaları bunun neticesinde başladı. İyi tarım uygulamalarının organik tarımdan farkı organik olmayan kimyasallar zamanında ve bakanlıkça onaylı olanları kullanılarak yapılan işlemler kayıt altına alınarak uygulanan tarım uygulamasıdır. Bu şekilde üretilen ürünler yetkili birimlerce kontrol edilecek laboratuar sonuçlarına göre sertifikalandırılarak piyasaya sunulacaktır dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalanarak Türkiye'de örnek olacak olan İyi Tarım Uygulaması Akçadağ ilçesinde hayata geçirilmiş oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title