Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ormanları artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanmaya başladık.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ormanları artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanmaya başladık." dedi.

Eroğlu, Giresun Dernekler Federasyonu tarafından Yenikapı Miting ve Gösteri Alanı'nda düzenlenen "11. Giresun Günleri" adlı etkinlikte orman arazilerinin ekonomiye kazandırılması için geliştirdikleri yeni projeleri açıkladı.

Veysel Eroğlu, "Ormanları artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanmaya başladık. Buna Giresun'dan başladık. Bilhassa Şebinkarahisar, Çamoluk, Alucra'daki bütün ormanlara ceviz, badem ve diğer gelir getirici ağaçlar dikiyoruz. 3 yıl bakımı, masrafları devlete ait. Geliri 49 yıl vatandaşa ait olmak üzere veriyoruz. Bu çok büyük bir seferberlik." dedi.

Memleketinden ayrılan ve tapulu arazisi boş kalan vatandaşlara yönelik geliştirdikleri projeyi de açıklayan Eroğlu, "Bu vatandaşların tapulu arazisinin 3/2 masrafı bize, 3/1'i kendisinde olmak üzere... Örneğin 10 bin lira masrafı olacaksa 6 bin 500 lirası devletten, 3 bin 500 lirası vatandaş kendisi ödediği zaman biz oraya gelir getirici ağaç projesi yaparak kendisine teslim ediyoruz. İlk uygulamayı Giresun'dan başlatıyoruz. Bunu da bir müjde olarak ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Giresun'un geçmişte ulaşım sıkıntısı çektiğini ancak bölünmüş yollar ve Ordu-Giresun Havaalanı'nın yapımıyla erişilebilir bir hale geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Giresun'da yeni bir açılım yapmak için bir projem var. Biliyorsunuz bu bölge için Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi'ni kurduk. Bu proje çerçevesinde bakanlığımız Doğu Karadeniz Gelişim Projesi'ni hazırladı. 2019 sonuna kadar inşallah 30 milyardan fazla yatırım yapacağız. Artık Giresun'a gelmek çok kolaylaştı. Şimdi çok özel bir projemiz var. Giresun'a ulaşım kolay olunca büyük bir merkez olabilir ama burada denizden ziyade tabiat ve ekoloji turizmi denen doğa turizmine zengin turistler büyük para harcıyor. Hedefimiz zengin turistleri Giresun'a yönlendirmek. Biz bir master plan hazırladık Tabiat Turizmi Master Planı adıyla. 16 Nisan'dan sonra Giresun'a gelip bu projeyi kamu ve özel sektörden herkese açıklayacağız."

Giresun'da bal ormanı kurmak için de çalışmalar yaptıklarını belirten Eroğlu, "Sizlerden ricam şu; biz orada bir marka oluşturalım. Para bizden, yol bizden, kestane ormanı istiyorsanız kuralım, vatandaşa uzun vadeli faizsiz kredi de vereceğiz." dedi.

Giresun'u dünya turizmine açmak için iş adamlarına seslenen Bakan Eroğlu, sözlerini, "Gelin Uzungöl gibi Giresun'a da dünya turizmine açılacak bir mesire alanı yapalım. İsteyen iş adamlarına 49 yıllığına arazi de hibe ederiz." diye tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close