Organlarıyla 3 Kişiye Hayat Verecek
Beyin kanaması şikayeti ile hastaneye kaldırıldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen Hasan Göldağı'nın organları, 3 kişiye hayat verecek.
Mobilya ustası Hasan Göldağı, geçen 22 Nisan günü yüksek tansiyon şikayeti ile Özel Medicalpark Hastanesi'ne kaldırıldı. Tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği anlaşılan ve yoğun bakım ünitesine alınan Göldağı'nın dün beyin ölümü gerçekleşti.
Babası ile ilgili beyin ölümü haberini alan Hakan Göldağı ise hiç tereddüt etmeden babasının vasiyetini hatırlayarak organlarını bağışlamak istediğini söyledi. Bu karar üzerine Hasan Göldağı'nın karaciğeri nakil sırası bekleyen ve ismi açıklanmayan siroz hastasına nakledildi. Hasan Göldağı'nın 2 böbreğinin ise bugün nakil sırası bekleyen 2 hastaya daha nakledileceği belirtildi.
OĞLU BABASIYLA GURUR DUYDU
Hasan Göldağı'nın oğlu Hakan Göldağı babasının ölümüne üzüldüğü kadar 3 kişiye hayat vermesi ile ilgili duyduğu gururdan bahsetti. Organ nakli ile ilgili babası ile sağlığında konuştuklarını, "Nasıl olsa toprak olacak benim organları bağışlarsınız" dediği için babasının organlarını tereddütsüz bağışladığını söyleyen Hakan Göldağı, tüm vatandaşları organ nakli konusunda duyarlı olmaya davet etti.
SARILIP TEŞEKKÜR ETTİ
Operasyonu gerçekleştiren Medicalpark Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, duyarlılığından dolayı Hakan Göldağı ve Hasan Göldağı'nın yeğeni Necati Göldağı'na sarılarak teşekkür etti. Prof. Dr. Demirbaş, "Organ bekleyen onbinlerce hasta var.
Bugün gerçekleşen operasyonlarla 3 kişi hayat bulacak. Türkiye'de bağış oranı yüzde 23'lerde iken Avrupa'da bu oran yüzde 60 seviyelerinde. Vatandaşlarımızın bağış konusunda tereddüt etmeden başka hayatlar için duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.
PROFESÖR DEMİRBAŞ'DAN TEPKİ
Prof. Dr. Alper Demirbaş, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin rahim nakli ile ilgili açıklama yapmasına da tepki gösterdi. Rektör Kurtcephe'nin bir tarih profesörü olduğunu hatırlatan Demirbaş, "Herkes kendi alanı ile ilgili açıklama yapsın. Rahim nakli ile ilgili açıklama yapması gereken o işe emek verenlerdir" dedi.
"Üniversitenin herhangi bir yerindeki başarıyı kurumun yetkilisi mi yapmalı yoksa bu işlemi gerçekleştiren bilim adamları mı?" diye soran Prof. Dr. Demirbaş, eleştirilerini şöyle sürdürdü:
"Bakın organ nakli bir şov değildir. Elde edilen başarılı sonuçların herhangi bir şekilde, bir kazanca dahil edileceği bir durum değildir. Kurtcephe'den sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da bir açıklama yapıyor. Artık işler çığrından çıkıyor. İsrafil Kurtcephe tarihçidir. Mustafa Akaydın ise organ nakli cerrahı değildir.
Organ nakli 2000 yılından itibaren artan bir ivme ile yapılmaya başlandı. Bu da açıklamaları yapanların sayesinde değil bu işleri yapanlar sayesinde olmuştur. Artık bu polemiklerden sıkıldım. Biz yılbaşından beri bugün 205'inci organ naklini yapıyoruz. Biz her yılın sonunda şu kadar nakil yaptık diye açıklarız. Bunun ötesinde iş biraz çığrından çıkmışa benziyor."