Organ Bağışları İçin Şükran Anıtı
İzmir'de, Beyin Ölümleri Gerçekleştikten Sonra Yakınları Tarafından Organları Bağışlanan 31 Kişinin İsmi, Dokuz Eylül Üniversitesi (Deü) Hastanesi Girişine Yapılan "Yaşam Ağacı"nda Yaşatılacak.
İzmir'de, beyin ölümleri gerçekleştikten sonra yakınları tarafından organları bağışlanan 31 kişinin ismi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi girişine yapılan "Yaşam Ağacı"nda yaşatılacak.
DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesinden sekiz öğrenci ve öğretim üyelerinin, seramikten yaptığı altı metre uzunluğunda ve üç metre genişliğindeki "Yaşam Ağacı" anıtının açılış töreni, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu, öğretim üyeleri ve donör yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, törende yaptığı konuşmada, can vermenin Allah’a mahsus bir olay olduğunu, ebediyete giderken organlarıyla başkalarına yaşam veren kişilerin çok yüce bir görevi yerine getirdiklerini kaydetti. Türkiye’de binlerce kişinin kendilerine uygun organ beklediğine dikkati çeken Prof. Dr. Füzün, organ bağışının önemini vurguladı.
E.Ü Hastanesi Başhekimi ve Karaciğer Nakli Grup Başkanı Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu ise organ bağışlayan ailelere teşekkür etti. Astarcıoğlu, "Organ bekleme listesinde 40-50 bin kişi var. Kadavradan bağış sayısı 250’ye ulaştı. Bu rakamı 1400-1500’lere çıkarmamız lazım. Şu an yaptığımızın 6 katı çalışırsak bekleyen listeleri eritebiliriz" diye konuştu.
Hastanenin organ nakil koordinatörü Dr. Nükhet Çelik ise organ yetmezliklerinin tek çaresinin organ nakli olduğunu, sadece beyin ölümü olan kişilerin organlarının bağışlanması sayesinde organ yetmezliği olan kişilere yeni yaşamların armağan edilebileceğini ifade etti.