Haberler

Ordu'nun Ekonomik Vizyonu Masaya Yatırıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından Albaraka Türk Katılım Bankası sponsorluğunda "Cumhuriyetin 100. Yılında Ordu İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı" konulu seminer düzenlendi.

İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından Albaraka Türk Katılım Bankası sponsorluğunda "Cumhuriyetin 100. Yılında Ordu İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı" konulu seminer düzenlendi.

Kentte bir otelde düzenlenen seminere, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin, Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Balkanlıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Ordu ekonomisin fındığa dayalı bir yapıya sahip olduğunu belirterek, başta turizm olmak üzere çeşitlendirme gayretinde olduklarını söyledi.

"Ordu'nun geleceğini turizmde gördük ve tanıtmaya başladık, tanıtmaya da devam edeceğiz" diyen Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arap bölgesinden gazeteciler dahil, ülkenin her yerinden ne kadar gazeteci, seyahat, belgesel programı varsa hepsini Ordu'ya davet ettik. Bu sayede Ordu ilimiz Türkiye'de gündeme geldi. 19 Temmuz'da Suudi Arabistan'dan direk havalimanımıza uçak geliyor ve turist getirecek. Uçuşlar artarak devam edecek. Sadece ziyaretçiler turizm açısından değil, yatırım için de geliyor. Ne yapabilirizin peşindeler. Sanayinin diğer dallarıyla da ilgileniyoruz. Organize sanayi bölgesi büyüyor, arıcılık konusunda yürüttüğümüz projeler var ama kanaatim şudur ki Ordu'nun geleceği turizmdedir."

Çoruh ise hayata geçirilen kamusal ve ulusal projelerin, fındığın dışındaki sektörlerin de gelişmesine zemin hazırladığını ifade etti.

Seminerin son derece faydalı olacağına inandığını belirten Çoruh, şunları kaydetti:

"İlimiz Cumhuriyet dönemi boyunca ekonomik araştırma ve göstergelerin bize net bir şekilde söylediği üzere ekonomisi yüzde 80 civarında tarıma bağlı bir il olmuştur. Son zamanlarda özellikle hükümetimizin son 14 yılda ilimize yapmış olduğu Karadeniz sahil yolu, Ünye ve Ordu çevre yolları, organize sanayi bölgeleri, Ordu-Giresun Havaalanı gibi şehrin ekonomisinin gelişmesinde en önemli etkiyi oluşturan ve yatırımcıyı şehrimize çeken kamusal ve ulusal projelerin bir bir hayata geçmesiyle tarıma dayalı ekonomik yapının dışında başka sektörlerin de ilimizde gelişimine ve ilimiz ekonomisine katkı sağlamasına fırsat vermiş ve tarıma dayalı ekonomik göstergelerin değişmesine sebep olmuştur. Ordu artık sadece fındığı ile değil, sanayisi, tarihi ve doğal güzellikleri ile anılmakta olup, ülke ekonomisine sınai, iktisadi ve turizm gelirleri ile de katkı sağlamaktadır."

Yahşi de tüm sektörlerde en büyük riskin strateji riski olduğuna işaret ederek, "Bir şehrin kalkınmasını, bir organizasyonun başarısını tesadüflere bırakamayız. Mutlaka bunun tanımlanması, mutlaka stratejik hedeflere dönüştürülmesi gereklidir." dedi.

İncekara da İktisadi Araştırmalar Vakfının 1962 yılında kurulmuş bilimsel araştırmalar, projeler yapan bir vakıf olduğunu anlattı.

Seminer, katılımcıların sunumlarının ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close