Ordu'da Uyuşturucu ile Mücadele
Ordu’da geçen yıl uyuşturucu kullandıkları için tedavi olmak amacıyla 300 kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğu belirtildi.
Ordu'da geçen yıl uyuşturucu kullandıkları için tedavi olmak amacıyla 300 kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğu belirtildi.
Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ile Koordinasyon Kurulu üyesi daire müdürleri katıldı.
Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Uyuşturucu ile mücadele, terörle mücadele etmek gibidir. Uyuşturucu, terörün değişik bir versiyonudur. Bir memlekete yapılabilecek en kötü şeylerin başında bu memleketin insanlarının, gençlerinin, uyuşturucu müptelası haline getirilmesidir. Genç nesilleri tamamen devre dışı bıraktığı gibi, ülke kaynaklarını da uyuşturucu ile mücadele noktasında, ülke için kaldırılması zor, ekonomik ve sosyal birçok açıdan yaralara yol açmaktadır" diye konuştu.
"Uyuşturucu ile mücadelede hassasiyet göstermek, topyekün hareket etmek gerekiyor" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Uyuşturucuda müptela olanlar var. Uyuşturucu nerden gelir? Neden gelir? Kim getirir? İnsanlar neden uyuşturucu kullanır? Bunlarla nasıl mücadele edilir? Bu pazar neden oluşur? Kim yapar bunları? Bu konularda hassasiyet göstermek çok önemli. Uyuşturucu ile mücadele aynı terörle mücadele gibi memleketin kaynaklarını israf eden, memlekete yapılan en büyük kötülüktür. Uyuşturucu ile mücadele eden herkes kendini görevli saymalıdır "şeklinde konuştu.
471 KİŞİDEN 300'Ü TEDAVİ OLMAK İSTİYOR
Toplantı, 2015 yılında uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan faaliyetler ele alındı. Yapılan sunumda uyuşturucu ile mücadelede daha etkin mücadele edebilmek amacıyla Ordu Halk Sağlığı bünyesinde 24 Kasım 2015 tarihinde Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü kurulduğu belirtildi. Sunumda ayrıca 2015 yılında uyuşturucu kullanıcı ve bulundurucu sayısının 471, uyuşturucu ile mücadele için kamu hastanelerine yapılan başvuru sayısının ise 300 olduğu kaydedildi.
Yine geçen yıl okullarda 8 bin 300 öğretmenin 3 binine, 80 bin öğrencinin 60 binine, cezaevinde ise 52 hükümlüye uyuşturucu ile ilgili eğitim verildiği, 340 okulun, 324'ünün güvenlik kameraları ile donatıldığına dikkat çekildi. - ORDU