Ordu'da Kahvehaneye Kurulan Kütüphaneye Yoğun İlgi
Ulubey ilçesindeki bir kahvehanede, vatandaşların okuma alışkanlığını artırmak için bağışlanan kitaplarla kurulan kütüphane, vatandaşların uğrak yeri oldu.
Ulubey ilçesindeki bir kahvehanede, vatandaşların okuma alışkanlığını artırmak için bağışlanan kitaplarla kurulan kütüphane, vatandaşların uğrak yeri oldu.
Ulubey Kaymakamlığı, okuma kültürünün yaygınlaşması amacıyla bir kahvehanede 1,5 yıl önce kütüphane oluşturdu. Öğrencilere ücretsiz çay ikram edilen kahvehanede, haftanın bir günü Kaymakam Emrullah Temizkan'ın da katılımıyla okuma saati gerçekleştiriliyor.
Temizkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kahvehanedeki kütüphanenin yararlı bir sonuç sağladığını ve ilgiden dolayı mutlu olduklarını söyledi.
İlçenin en nezih ve en çok tercih edilen mekanlarından birinde kütüphane oluşturduklarını belirten Temizkan, şöyle dedi:
"Burası, Ulubey'in ilime ve bilime önem veren insanların uğrak yeri. Burada bir araya geldiğimizde ilçenin tarihi ile ilgili genel sohbetlerimiz oluyor. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli kitabını beraber başından sonuna kadar bitirmeyi istedik. Böyle bir niyetle perşembe günleri Safahat okumalarımız oldu. Burada sesli bir şekilde eserleri okuduk. Bu arada çay ikram edildi. Açıkçası güzel ve entelektüel bir ortam oldu. Bu mütevazi çalışmayı burada devam ettirmek istedik. Bu kapsamda Safahat'tan sonra Mevlana'nın Mesnevi'sini perşembe günleri okuyoruz."
Temizkan, kitap okunabilecek güzel bir ortam oluşturma fikriyle yola çıktıklarını ifade ederek, "Kitapların da bir köşesinde mevcut olduğu bir ortam oluşturmayı amaçladık. İsteyenlerin çayı ve kahvesiyle beraber kitabını okuyabileceği bir mekan olsun istedik. Böylelikle burada güzel bir alan oluşmuş oldu. Buraya olan yoğun ilgi dolayısıyla ikinci bir yer arayışı içerisindeyiz" dedi.
Kahvehane işletmecisinin kitaplığı kendisinin yaptığını dile getiren Temizkan, "Bizler de teşvik edici olması mahiyetinde bir miktar kitap bağışında bulunduk. Daha sonra il müftülüğümüz, bazı kitapları hediye etti. Dileğimiz bunun bir tohum olması. İnşallah çok daha geliştirilerek daha güzel biçimde Ulubey kültürel hayatına katkıda bulunulur ve inşallah kitaba dair her şeyi insanlara sevimli kılar" diye konuştu.
"Öğrencilere önem veriyoruz"
İşletmeci Kani Güldere ise vatandaşların rahatlıkla çay içip sohbet edebileceği ve kitap okuyabileceği bir ortamın sağlandığını anlattı.
Öğrencilere önem verdiklerini ve kendilerinden çay ücreti alınmadığını belirten Güldere, "Kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak maksadıyla böyle bir girişimde bulunduk. Buraya gelen öğrencilerin içtiği çay benim ikramım oluyor. Kitaplığın kurulmasıyla herkes memnun oldu. İnşallah daha iyi olacak. Esnaf arkadaşlarımız da buraya gelip kitap okuyor. Yerimiz küçük ama gönlümüz sıcak. İnşallah kitap okuma oranının artacaktır" ifadelerini kullandı.