Ordu?da Deniz Üzerindeki Havalimanına Gurbetçi Dopingi
Türkiye'nin deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasından sonra gurbetçi Ordulular kentte arsa-arazi ve konut yatırımına yönelince fiyatlar tavan yaptı.
Türkiye'nin deniz üzerine kurulan Ordu- Giresun Havalimanı'nın açılmasından sonra gurbetçi Ordulular kentte arsa-arazi ve konut yatırımına yönelince fiyatlar tavan yaptı. Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, arsa ve konut fiyatlarının sürekli arttığına dikkat çekerek, 'Havalimanının açılmasıyla arsa ve konut fiyatları katlanarak yükseldi" dedi.
Türkiye'nin deniz üzerine dolguyla yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı yaklaşık 7 ay önce açılarak hizmete girdi. Havalimanının inşa edildiği Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde havalimanı açılmadan önce 80-90 bin TL'den satılan konutların fiyatı 160-180 bin TL'ye yükseldi. Havalimanına 15 kilometre uzaklıkta olan Altınordu ilçe merkezinde de fiyatlar tavan yaptı. 150 metrekare daire fiyatı 150 bin TL'den 200 bin TL'ye, 300 TL olan arsa birim satış fiyatı da 600 TL'ye çıktı. Yeni yapılan sıfır daireler ise deniz manzarasına göre 175 bin TL ile 350 bin TL arasında satılıyor.
GURBETÇİLER YATIRIM AMAÇLI ARSA VE KONUT ALIYOR
Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu dışında çeşitli kentlerde yaklaşık 2 milyon gurbetçi Ordulunun yaşadığını, havalimanının hizmete girmesinden sonra gurbetçilerin yatırım amaçlı kentten arsa ve konut satın almasıyla sektörde canlılık yaşandığını kaydetti. Gülyalı İlçesi'nde Ordu-Giresun Havalimanı çevresinde havalimanı açılmadan önce 100 lira olan arsa metre kare birim fiyatının 500 liraya kadar yükseldiğine de dikkat çeken Yüce şöyle devam etti:
'Havalimanı çevresinde ise 100 lira olan arsa metrekare fiyatı 300 lira civarında. Şehirde başka yaşam alanları açılmadığı için buradaki insanlar yerlerinin çok daha değerli olacağını düşünüyorlar ve fiyat sürekli yükseliyor. Hem havalimanının sağladığı katkı, hem de gurbetçilerin Ordu'da yatırım amaçlı arsa ve konut almaları gelecekte bu sektörün daha da büyüyeceğini gösteriyor. Bu nedenle özellikle Altınordu'da çarpık yapılaşmayı önlemek, çağdaş şehirle kentin büyümesini, gelişmesini istiyorsak mutlaka biran önce yeni şehir imar planı yapılmalı. Fiyatların yükseleceği gözönünde bulundurularak yatırımcıların elinde duruyor."