Ordu'da 2 Bin 100 Yıllık Kibele Heykelini 20 Bin Kişi Ziyaret Etti
ORDU'da 6'ncı Mithridates dönemine ait 'Kurul Kalesi'nde arkeolojik kazıda bulunan, 2 bin 100 yıllık Ana Tanrıça Kibele heykelini, 45 günde 20 bin kişi ziyaret etti.
ORDU'da 6'ncı Mithridates dönemine ait 'Kurul Kalesi'nde arkeolojik kazıda bulunan, 2 bin 100 yıllık Ana Tanrıça Kibele heykelini, 45 günde 20 bin kişi ziyaret etti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz, arkeolojik kazı için 1 milyon TL ödenek ayırdıklarını belirterek, Kibele heykelinin müzeye taşındığını söyledi.
Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, başkanlığında 25 arkeolog tarafından Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde 6'ncı Mithridates dönemine ait Kurul Kalesi'nde arkeolojik kazıda, geçen Eylül ayında 200 kilo ağırlığında ve 110 santim boyunda, tahtında oturan Ana Tanrıça Kibele heykeli bulundu. Türkiye'de yerinde bulunan ilk mermer heykel olan Kibele'yi, 45 günde 20 bin kişi ziyaret etti.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, heykelin dün itibariyle yerinden kaldırılarak Ordu Müzesi'ne taşındığını, 1 milyon TL ödenek ayırdıkları arkeolojik kazıların da önümüzdeki yıl devam edeceğini belirterek, "Kurul Kalesi'nde bulunan, tahtta oturan 2 bin 100 yıllık Kibele heykeli, bu yılın en önemli tarihi buluntuları arasında gösterilmişti. Kibele heykeli dün itibariyle Ordu Müzesi'ne taşındı. Restorasyon ve Konservasyonu tamamlandıktan sonra hemşehrilerimizin ziyaretine açılacak. Kibele heykelinin bulunmasının ardından tarihi Kurul Kalesi'ni, buradaki heykeli 45 günde, yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti. Bu da turizm açısından çok önemli. Kurul Kalesi'ndeki bu yılın çalışmaları ise, bugün tamamlanıyor. Gelecek yıl Mayıs ayından itibaren ise saklı tarih gün yüzüne çıkmaya devam edecek" dedi.
Başkan Enver Yılmaz, kendisini makamında ziyaret eden Prof.Dr. Süleyman Yücel Şenyurt'a da kazı çalışmaları için teşekkür etti.
- Ordu