OMÜ Yeni Öğrencilerini Bekliyor
OMÜ Rektör Yardımcısı Aydın, 2014-2015 eğitim yılında doluluk oranlarının %97,27 olduğunu, yabancı öğrencilerle birlikte 49 bin öğrenci sayısına ulaştıklarını söyledi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, 2014-2015 eğitim yılında doluluk oranlarının yüzde 97.27 olduğunu, yabancı öğrencilerle birlikte 49 bin öğrenci sayısına ulaştıklarını söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıtlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2014-2015 yılı eğitim-öğretim döneminde 9 bin 686 kontenjan açıldığını belirten Mahmut Aydın, yeni açılan bölümlerin de olduğunu ifade ederek, "Bunun 9 bin 572'si doldu. Doluluk oranımız yüzde olarak yüzde 97.27.'dir. Tabi özellikle sosyal branşlar doldu. Yani onlarda hiçbir eksiğimiz söz konusu değildir. Meslek yüksekokullarının ikinci öğretim programlarında eksiğimiz var, muhtemelen bunlar ek yerleştirmelerle dolacaktır. Üniversitemizin puan ortalaması artıyor onu memnuniyetle söyleyeyim. Mesela İletişim Fakültesi 2. sene öğrenci alıyor ve yeni bir fakülte buna rağmen pek çok eski iletişim fakültelerinden puanı daha yüksek. Hukuk Fakültesi aynı şekilde kendinden önce açılan fakültelerden puanı daha yüksek. Ciddi anlamda bir talep var. Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi'nde bulunan gıda, inşaat, makine bölümleri yine bizden eski olan üniversitelere göre gittikçe son dönemde niteliklerinin artmasından dolayı yükselmeye başladı. Tıp Fakültesi zaten ilk 10 bin de öğrenci alan fakültemizdi. Oldukça iyi bir bölümdür. Üniversitemizin doluluk oranı geçen sene oranla aynı oranına sahibiz. Sadece yüzde 2.5'lik bir eksiklik var. Bu da ek kontenjanla doldurulacaktır ve bir anlamda doluluk oranına ulaşacaktır" dedi.
YENİ AÇILAN BÖLÜMLER
Yeni açılan bölümlerin olduğunu söyleyen Aydın, "Havacılık ilk defa öğrenci alacak. Sağlık Yüksek Okulu'nun sosyal hizmetler bölümü bu yıl ilk defa öğrenci aldı. Yine Samsun Meslek Yüksek Okulu'nun bazı uzaktan eğitim programları var. Kişi hem çalışacak hem de uzaktan eğitimle ön lisans okumuş olacak. Bu da önemli bizim için. Güzel Sanatlar Fatültesi'nin resim iş bölümüne ilk defa öğrenci aldık. Turizm Fakültesi'ne geçen sene öğrenci almıştık. Bu fakültemiz Bafra'ya taşındı. Artık bundan sonra inşallah diğer bölümlerine de öğrenci alarak geliştirme yoluna gideceğiz" diye konuştu.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin Türkiye sıralamasında ilk 15'in içerisinde bölge üniversitesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Aydın, "46 bin öğrencimiz vardı. 7 bin öğrenciyi mezun ettik. 9 bin 500 öğrenci aldık. Yaklaşık bu yıl 2 bin, 2 bin 500 daha bu sayı artacak. Yabancı öğrencileri de içerisinde dahil ettiğimizde 49 bin öğrenci kitlesini ulaşmış olacağız" ifadelerini kullandı.
MERKEZİ KAYIT VE AKKM'DE KAYIT
Kayıtlarda değişikliğe gittiklerini hatırlatan Aydın, "Bu yıla kadar öğrenci kayıtları ilgili birimlerde yapılıyordu. Yani siz mühendislik fakültesini kazandıysanız işte kayıt günlerinde mühendislik fakültesine gidiyordunuz kaydını yaptırıyordunuz, diş hekimliği kazandıysanız diş hekimliğine gidiyordunuz. Bu yıl biz bütün kayıtları meslek yüksek okulları hariç merkezi yapacağız. Meslek yüksek okulları ise ilgili birimlerinde kayıtlarını yapacak. Ama ana kampüs içerisindeki bütün birimlerimizin ders kayıtları Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde(AKKM) yapılacak. Bunu da şunun için yapıyoruz: Öğrencileri aynı anda aynı yerde kayıt yapalım. Bunlara gün ve saat vereceğiz ve orayı panayıra çevireceğiz. İşte uluslararası ilişkiler gelsin orada değişim programlarını tanıtsın, öğrenci topluluklarımız yine gelsin kendilerine tanıtsınlar. ve orada bir takım ikramlarda bulunarak gelen velileri ve öğrencileri memnun etsin ve her şeyden önemlisi her gün saat 17.00'den sonra yeni gelen öğrencilerimize oryantasyon eğitimi vereceğiz. Yani üniversitemizi tanıtacağız. 'Ben iyi ki OMÜ'ye gittim' izlenimiyle bizden ayrılsın düşüncesiyle böyle bir uygulama başlatıyoruz" şeklinde konuştu. - SAMSUN