Haberler

Omü'nün Hedefi Uluslararası Pilot Yetiştirmek

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezi’nden (UZAYTEM) ilk pilot mezunlarını verdiğini belirterek, hedeflerinin uluslararası pilot yetiştirmek olduğunu söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezi'nden (UZAYTEM) ilk pilot mezunlarını verdiğini belirterek, hedeflerinin uluslararası pilot yetiştirmek olduğunu söyledi.

OMÜ Konukevi'nde düzenlenen toplantıda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, 6 yıllık çalışması hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof.Dr. Mahmut Aydın, Prof.Dr. Halis Ölmez, UZAYTEM Müdürü Prof.Dr. Ferşat Kolbakır, öğretim üyeleri ve basın mensubu katıldı.

OMÜ'nün Samsun'un ve Türkiye'nin üniversitesi olduğunu belirten Prof.Dr. Hüseyin Akan, "Üniversite son 6 yılda görünür ilerlemeler kaydetti. Üniversitemiz her türlü yeniliğe ve teklife açıktır. Fakülte sayımız 9'dan 17'ye, meslek yüksekokulu sayımız ise 8'den 11'e ulaştı. Çok sayıda okul binası, laboratuvar, merkez, atölye, sosyal tesis ve alt yapı çalışması tamamlandı. Kapalı alan olarak son 6 yılda yüzde 50 olarak arttı. Öğrenci sayısı olarak da 2 kattan fazla arttı. 2011 - 2012 sezonunda 36 bin öğrencimiz vardı. 2013 - 2014 yılında 45 binin üzerinde öğrencimiz vardı. Önümüzdeki sezonda tahmin ediyorum 48 bin ile 50 bin arasında olacak" dedi.

OMÜ'nün köklü bir üniversite olduğunu ifade eden Akan, "40 yaşına yaklaşıyoruz ve bizim lisansüstü eğitim öğrenci sayımızın artması gerekir. Yani OMÜ'nün Türkiye'nin çok ihtiyacı olan doktoralı eleman sayısının arttırılmasına ciddi katkı vermesi gerekir. Bu nedenle 2008 yılında bin 200 civarında lisansüstü ya da yüksek lisans eğitim öğrencisi varken, 2013 - 2014 yılında bu sayı 3 bin 800'lere yaklaştı. Yine doktora öğrencisi sayısı 400 iken, 850'ye yaklaştı. Böylece bizim ilk hedefimiz olan lisansüstü eğitim öğrenci oranının yüzde 10'a ulaştırmayı başardık. Şuanda 45 bin öğrencimiz var. Bunun 4 bin 650'si lisansüstü eğitim öğrencisidir. Üniversite daha da kökleştikte bu sayı daha da artacaktır" diye konuştu.

AMACIMIZ ULUSLARARASI PİLOT YETİŞTİRMEK

OMÜ Ballıca Kampüsü'nde ilk pilot mezunlarının verildiğini belirten Akan, "Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Uzay Teknoloji Araştırma Merkezi birlikte yer alıyor. Uzay Teknoloji Araştırma Merkezi altında uçuş okulumuz var. İlk pilotlarını mezun etti. Burada 4 tane kendimize ait ve 3 tane de emanet olmak üzere toplam 7 tane uçağımız var. Bu uçaklarla pilot eğitimleri devam ediyor. Amacımız 4 kademede olan pilot diplomalarının en son kademesini de verip, uluslararası uçuşları yapabilecek pilot yetiştirmektir. Onun da önümüzdeki seneler içersinde izinlerini alıp, o eğitimlere de başlayacağız" şeklinde konuştu.

UZEM TÜRKİYE'NİN EN İYİ MERKEZİ

OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi'nin (UZEM) Türkiye'nin en güçlü merkezlerinden birine sahip olduğunun altını çizen Akan, "İddia ediyorum merkezimiz Türkiye'nin en iyi uzaktan eğitim merkezidir. Kendi kazancı ile kendisine uzaktan eğitim ve yanına da enstitüler binası yapıyoruz. Çok modern bir bina olacak. Bugüne kadar 10 bin lisans tamamlama diplomalı mezun verdik. 10 bin sertifika eğitimi yaptık. Şu anda ön lisans, lisans tamamlama ve yüksek lisans olarak 2 bin öğrencimiz uzaktan eğitim merkezi aracılığı ile Türkiye'de eğitim almaktadır. Uzaktan Eğitim Merkezimiz Türkiye'nin hiçbir üniversitesinin başaramadığı yabancı öğrenci sınavını yapıyor. Bu sene 20 ülke ile 33 merkezde 5 bine yakın öğrenci sınava girdi ve 5 dilde yapıldı" açıklamasında bulundu.

HEDEFİMİZ ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTE OLMAK

Bugün OMÜ'de 80 milletten bin 400 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Akan şu bilgileri verdi: "Uluslararası anlaşma yapılan ülke sayımız 150'ye ulaşmıştır. Uluslararası eğitim anlaşmaları, Erasmus, Mevlana gibi yurt dışı değişim programlarıyla ülkemize yurt dışından gelen öğrencilerin yanı sıra, üniversitemizden de yurt dışına öğrenci ve akademik idari personel göndermekteyiz. Özellikle Mevlana Değişim Programı çerçevesinde 23 ülkeyle yaptığımız 57 protokol anlaşmasıyla, en fazla Mevlana anlaşması yapan üniversiteyiz. Üniversitemizde de 10'un üzerinde uluslararası öğretim elamanımız bulunmaktadır. 2012 yılından bu yana da öğretim üyelerimizi İngilizce bilgi düzeylerinin artırılması amacıyla 1 ay süreyle İngiltere'ye gönderiyoruz. Önümüzdeki sezon da bin 800 ile 2 bin arasında uluslararası öğrencimiz olacağını tahmin ediyorum. Sağlık Uygulama Araştırma Hastanesi'nde hasta başvuru sayıları 2008 yılında 48 bin iken, geçen sene 600 bine yaklaştı. Yüzde 50 oranında artmış oldu. Bu sene tahmin ediyorum ki 600 binin üzerine çıkacağız. Ameliyat sayılarında da artış gösterdi. Birçok servis ve polikliniğimiz yenilendi. Çok modern bir ameliyathanelerimiz yapıldı. Hastane yatırımlarına Kalkınma Bakanlığı çok fazla destek vermiyor. Burada biraz kendi imkanlarımızı zorluyoruz."

Rektör Akan'ın konuşmasının ardından OMÜ Kurupelit Kampüsü içersindeki Öğrenci Yaşam Merkezi ve Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) ziyaret edildi. OMÜ Rektörü bu merkezleri basın mensuplarına tanıttı. Daha sonra OMÜ Ballıca Kampüsü'nde bulunan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Uzay Teknoloji Araştırma Merkezi basın mensuplarına gezdirildi. Burada basın mensupları OMÜ'ye ait eğitim uçakları ile gezdirildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close