Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Omü'lü Öğrencilere Bahçede Eğitim

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OMÜ'lü öğrencilere bahçede eğitim Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi ceviz aşılamasını uygulayarak öğrendiSAMSUN - Ondokuz Mayıs ÜniversitesiZiraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri ceviz aşılaması yaptı.

OMÜ'lü öğrencilere bahçede eğitim

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi ceviz aşılamasını uygulayarak öğrendi

SAMSUN - Ondokuz Mayıs ÜniversitesiZiraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri ceviz aşılaması yaptı.

OMÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri bir çok dersi uygulamalı olarak yerinde öğreniyor. Uygulamalı eğitimin bu seferki durağı bir ceviz bahçesi oldu. OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 3. sınıf öğrencileri Meyve Çoğaltma Tekniği dersinde ceviz aşılamasını uygulamalı olarak gerçekleştirdi. 19 Mayıs ilçesinde Ali Taflan isimli bir ceviz üreticisinin bahçesine gelen öğrencilere, OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Serdar tarafından ceviz aşılamasının nasıl yapılması gerektiği anlatıldı. Daha sonra ceviz kalemlerinin nasıl kesilmesi ve aşılanması uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi. Ardından öğrenciler bizzat ceviz aşılaması işlemini gerçekleştirdi. İlk defa denemelerine rağmen iyi bir aşılama yapan öğrenciler, uygulamalı ceviz aşılama eğitiminin kendileri için çok faydalı olduğunu söylediler.

"Uygulayarak öğrendiklerinde bilgiler daha kalıcı oluyor"

Uygulama hakkında bilgi veren OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Serdar, "Bu bahçede daha önce aşılı fidanla ceviz bahçesi kurulmuş. Aşılı fidanlarla dikim yapılmış ancak bazı fidanların meyve kalitesi iyi olmamış. Bazıları ise aşısız çıkmış. Bizden değiştirme aşısı yapmamızı talep ettiler. Biz de bugün dersimizi burada yapıyoruz. Cevizdeki değiştirme aşısında 'kanama' olayı büyük bir sorun. Dolayısıyla aşıdan en az 15-20 gün önce aşı yapılacak ağaçta tepe kesimi yapılmasını tavsiye ediyoruz. Öğrencilerimize bizzat arazide bu işi öğretmeye çalışıyoruz. Bu bilgiler sadece derslerde öğretildiği zaman akılda kalıcı olmuyor. Zamanla unutulabiliyor. Ancak yerinde bizzat uygulayarak öğrendiklerinde bilgiler daha kalıcı oluyor" dedi.

Omü'lü Öğrencilere Bahçede Eğitim
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title