Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

İstanbul'da bugün saat 15.00'ten sonra bazı metro istasyonları kapatılacak

İstanbullular dikkat! Saat 15.00'ten sonra bu metro durakları kapatılacak

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Okulun Birinci Katından Aşağı Atlayan Çocuklar Yürekleri Ağızlara Getirdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik’te, İtfaiye Haftası münasebetiyle düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmazken, gönüllü minik itfaiyecilerin okulun birinci katından aşağı atmaları diğer öğrencilerinin yüreklerini ağzına getirdi.

Bilecik'te, İtfaiye Haftası münasebetiyle düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmazken, gönüllü minik itfaiyecilerin okulun birinci katından aşağı atmaları diğer öğrencilerinin yüreklerini ağzına getirdi.

Bilecik Belediyesine bağlı İftariye Müdürlüğü ekipleri 25 Eylül- 01 Ekim tarihleri arasında kutlanana İtfaiye Haftası dolayısıyla Bilecik merkez Pelitözü İlk/Orta Okulunda öğrencilere bir tatbikat gerçekleştirdi. Gerçekleşen tatbikat gösterisinde öğrencilerin olası bir yangında okulu nasıl terk etmeleri gerektiği ve yangına nasıl müdahale edecekleri itfaiye erleri tarafından gösterildi.

"Yangının hayatımızda büyük bir önemi vardır"

Tatbikat öncesi öğrencilere yangında yapılması gerekenleri anlatan Bilecik Belediyesi İtfaiye Eri Ahmet Keskin, "İtfaiye haftası 25 Eylül- 01 Ekim tarihleri arasında kutlanmaktadır. Yangının hayatımızda büyük bir önemi vardır. İlk önce hepimizin 110 nolu ihbar hattını bilmesi gerekir. Ondan sonra evimizdeki su vanasının yerini, doğalgaz vanasının yerini, elektrik şalterlerinin yerini bilmesi gerekir. Bunları bilmiyorsak, evde büyüklerimize yani anne ve babamıza sormamız lazım. Herhangi bir olayda evde velinizle beraber tek kalırsınız. Veliniz herhangi bir yangın veya doğal afet oluşurken sizin de ihbar numaralarını bilip, hani olayla ilgili bir ihbar varsa ona bildirmeniz gerekir. Bildireceğiniz ihbar da doğru ihbar her zaman önemlidir. Bulunduğunuz çevredeki bir bakkala söyleyerek doğru ihbarı verirsiniz. Yakınızdaki markete söylersiniz. bir park alanını söylersiniz. Bunlar hep doğru ihbardır" dedi.

"Deprem olduğu zaman ailenizle konuşup, evinizde bir ortak yer belirleyin"

İtfaiye Eri Ahmet Keskin, çocuklara deprem anında yapmaları gerekenleri anlatarak, "Deprem olaylarını biliyorsunuz. Artık deprem günümüzde yaşanan şey. Deprem olduğu zaman ailenizle konuşup, evinizde bir ortak yer belirleyip mesela bu mutfak ve banyodur. Çünkü mutfak ve banyo hep alanı dar olur. Alan dar olduğu için yıkılma tehlikesi daha azdır. Hem mutfak ve banyomuzda sürekli su bulunur. Herhangi bir yıkım gerçekleştiği zaman en azından susuz kalmayız. İlk itfaiye ekibi tulumbacılar takımını kurmuştur. Bunlar savaşlarda tulumbacı takımı olarak yangınlara müdahale etmişlerdir. 1923 yılında Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte beriderililere devredilmiştir. 1923 yılında belediyelere geçerek itfaiye ekipleri bundan sonraki görevlerine devam etmiştir" dedi.

"Öğrenciler yangın esnasında soğuk kanlı olmayı öğrendiler"

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Cengiz Toklucu ise, İtfaiye Haftası'nın bu yıl 94'üncüsünü kutladıklarını belirterek, "25 Eylül 01 Ekim arası İtfaiye kutlama haftasıdır. Bugün 94'üncü yılını kutluyoruz. Bu kutlama haftası içerisinde Cumhuriyet Meydanında standımızı açtık. İtfaiyenin kullandığı araç, gereçleri tanıttık. Onun akabilinde Pelitözü İlköğretim Okulu'nda da eğitimli tatbikat taparak Cuma günü de en son olarak İtfaiye Müdürlüğü'nden konvoy kaldırılarak tekrar aynı dönülerek son bulacak. Öğrenciler burada hayatı boyunca karşılaşabileceği herhangi bir yangın esnasında soğuk kanlı olmayı, yangın tüpleriyle müdahale etmeyi öğrendiler yangın söndürme tüplerimizle. Daha sonra da her öğrencini 110'un itfaiye olduğunu ve yangına anında müdahale eden bir birim olduğunu öğrettik" şeklinde konuştu.

Yürekler ağızlara geldi

Konuşmaların ardından, itfaiye ekipleri tarafından öğretmenlere ve öğrencilere okulda yaşanabilecek olası yangınlarda, okullarda bulunan yangın tüplerinin kullanımı hakkında uygulamalı eğitim verildi. Son olalar Pelitözü İlk/Orta Okulunda okuyan gönüllü minik itfaiyeciler okulun birinci katından atlama yatağının üstüne atlarken, bunu seyreden öğrencilerin yürekleri ağızlarına geldi. Tatbikat sonunda öğrencilere minik itfaiye oyuncağı dağıtıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title