Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 yıl önceki market alışverişi üzerinden yüklendi

Erdoğan'a 3 yıl önce yaptığı alışveriş üzerinden yüklendi

Okan Üniversitesi Hastanesi Açılış Töreni

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, "Birinci en büyük bütçemiz milli eğitim, ikinci en büyük bütçemiz de sağlık. Birisi 122 milyar, diğeri 110-111 milyar... Bu kadar büyük bir bütçe ayırdık sağlığa. Avrupa'nın en büyük medikal kurtarma ekibi Türkiye'de.

Başbakan Binali Yıldırım, "Birinci en büyük bütçemiz milli eğitim, ikinci en büyük bütçemiz de sağlık. Birisi 122 milyar, diğeri 110-111 milyar... Bu kadar büyük bir bütçe ayırdık sağlığa. Avrupa'nın en büyük medikal kurtarma ekibi Türkiye'de. Ayrıca sağlık turizmini de geliştirecek çalışmalara hız verdik. Termal turizm, bunlar sağlıkla ilgili şeyler. Bütün bu yapılanlar sonunda nereye geldik? Sağlıktaki memnuniyet, yüzde 39'dan yüzde 74'e çıktı." dedi.

Yıldırım, Tuzla'daki Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversite açmanın, sadece gençlerin orta öğrenimden yüksek öğrenime geçişini kolaylaştırmakla kalmadığını, aynı zamanda ülkenin gelişmesine, refah toplumu olmasına da katkı sağladığını söyledi.

Bir ilde üniversite demenin, o ilin bir anlamda sınıf atlaması demek olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bugün Allah'a şükür 81 ilimizin hepsinin üniversitesi var ve hepsinde de güzel güzel çalışmalar yapılıyor. Üniversitelerimizde okuyan öğrenci sayıları 7 milyonu bulmuş durumda, 7 milyon. Öğretim üyesi sayıları 200-300 binleri buldu. O il için de muazzam bir iş alanı, bir ekmek kapısı nihayetinde."

Yıldırım, Okan Üniversitesi'nin 17 yıllık geçmişi olduğunu belirterek, "Oldukça genç sayılacak bir üniversite ama 17 yılda katettiği mesafe önemli. Ben zaman zaman açılış derslerine de katıldım. Üniversitenin ana felsefesi, teori ile uygulamayı birleştirmek. Gerçek hayatla, akademik hayatın arasındaki mesafeyi azaltmak. Bu da kurucusunun geçmişinden kaynaklanıyor. Uygulamadan gelmek, sahadan gelmek, yapacağınız üniversiteler için, kuracağınız bölümler için, uygulayacağınız müfredat için önemli bir ışık tutuyor. O bakımdan sayın Bekir Okan'ı ve bütün grubunu tebrik ediyorum." diye konuştu.

Üniversitelerin aslında çok şey öğrettiğine değinen Yıldırım, şunları kaydetti:

"En fazla öğrettikleri şey, muhakeme kabiliyetinin geliştirilmesidir. Analitik düşünme özelliğinin kazandırılmasıdır. Yoksa öğrendiğiniz o üç katlı integraller, diferansiyel denklemler, yüksek matematikler, termodinamikler, bunlar hayatta kullanacağınız şeyler değil. Onlar sizin olayların çözümüne, olaylara bakışınıza boyut kazandırıyor ve o kazandığınız boyutla bütün ihtimalleri bir arada düşünerek çözüm üretme melekenizi, yeteneğinizi geliştiriyor."

Yıldırım, açılışı gerçekleştirilen hastanenin 250 yataklı olduğunu aktararak, "Çok modern, çok gelişmiş tesisleri var. 10 ameliyathane var, 47 yoğun bakım ünitesi var. Hastane mahal olarak, yer olarak çok kritik bir konumda. Çünkü Tuzla ilçemizin kalbinde. Tuzla, Anadolu'nun açılan kapısıdır. Tuzla tersaneciliğin, sanayinin, hayatının birçok alanında çok yoğun bir yerleşimin olduğu önemli bir ilçemiz. Belediye başkanımız da ilk günden beri güzel hizmetler yapıyor. Tuzla'nın benim için ayrı bir önemi var, çok fazla hemşehrim oturur burada. Ama daha önemlisi, ben ilk adaylığımda kampanyayı burada yaptım ve ilk seçim sonuçlarını da Tuzla Belediyesi'nin yakınında seçim irtibat büromuz vardı, Şadi başkanla ve diğer arkadaşlarla beraber orada takip ettik. Dolayısıyla bu ilçenin karış karış her tarafını dolaştım, bilirim, evim de burada." ifadelerini kullandı.

Hastanenin acil servisi, iş meslek hastalıkları vesaire gibi birçok donanımı olduğuna işaret eden Yıldırım, "Gerçekten hiçbir şeyden kaçınılmamış. En güzel şekilde ülkemize, insanımıza layık olacak bir hastane gerçekleştirmişler. Bir kez daha teşekkür ediyorum, hayırlı uğrulu olsun diyorum." dedi.

Yıldırım, sağlıkla ilgili söylenecek çok şey olduğunu vurgulayarak, "Sağlık en büyük zenginlik diye söyleriz, nasihatleri duyarız ancak tabii bunun gereğini yaparsak zenginlik olur. Gereğini yapamazsak ızdırap olmaya devam eder. Sağlıkta yeni atılımımız var, sağlıkta dönüşüm programını tamamladık. Birçok ilde birinci kademe sağlık tesisleri, ikinci kademe sağlık tesisleri, ilçelere varıncaya kadar her yerde sağlıkla ilgili tesislerimizi yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

- "Sağlık tesisinde çalışanların sayısı bugün 2 katına çıktı"

Yıldırım, aile hekimliği uygulamasına değinerek, "Aile hekimi 20 binin üzerinde, 22 bin civarında aile hekimimiz var. Bu aile hekimi alışkanlığını oturtmak için az uğraşmadık. Türk insanının özelliği, koruyucu sağlık hizmetine pek itibar etmiyor. Bekliyor, bekliyor son dakikaya kadar. Artık dönülemez bir noktaya gelince hastaneye gidiyor. Halbuki aile hekimliği birinci kademe, ikinci kademe, üçüncü kademe sağlık hizmetlerinin amacı, sağlığın korunması, takibinin belirli bir düzen içinde yapılması, diğer yandan da hastanelerin gereksiz yere meşgul edilmemesi." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, 14 yılda bin 900 birinci kademe sağlık tesisi inşa ederek hizmete aldıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Sağlık tesisinde çalışanların sayısı bugün 2 katına çıktı. Birinci en büyük bütçemiz milli eğitim. İkinci en büyük bütçemiz de sağlık. Birisi 122 milyar, diğeri de 110-111 milyar. Bu kadar büyük bir bütçe ayırdık sağlığa. Avrupa'nın en büyük medikal kurtarma ekibi Türkiye'de. Ayrıca sağlık turizmini de geliştirecek çalışmalara hız verdik. Termal turizm, bunlar sağlıkla ilgili şeyler. Bütün bu yapılanlar sonunda nereye geldik? Sağlıktaki memnuniyet yüzde 39'dan yüzde 74'e çıktı. Sağlık gibi, ulaşım gibi konularda memnuniyeti artırmak kolay bir şey değil. Ulaşım da aynı, ulaşımda da bugün memnuniyet oranı yüzde 70'in üzerindedir. Sağlık, ulaşım baş başa gider. Bazen sağlık biraz önde, bazen ulaşım biraz önde. Ama ikisi mutlaka her zaman yüzde 70'in üzerinde seyrediyor. Bunlar 79 milyon vatandaşımızın her an, her gün evinden çıktığı zaman ihtiyacı olan iki büyük hizmet alanı."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel
title