Öğretmenler Yazma Becerileri İçin Terakki'de Buluştu

Öğretmenler Yazma Becerileri İçin Terakki'de Buluştu
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terakki Vakfı Okulları bünyesinde gerçekleştirilen Yazma Becerileri Sempozyumu bol paylaşımlı ve çoşkulu bir havada tamamlandı.

Terakki'nin 130. yılından sonra geleceğe doğru olan yolculuğunda bilim, kültür ve sanat alanlarını eğitim çerçevesi içinde değerlendiren etkinlikleri kendi çevresiyle paylaşmasını ve bu yolla çevresine katkı sağlamasını amaçlayan sempozyum, konu ve kapsamı itibariyle de bir ilkti.

Türkiye genelinde, devlet ve özel okullarda görev yapan iki yüzün üzerinde öğretmenin katıldığı etkinlikler dizisinde, verimli bir öğrenme ve paylaşım ortamı oluştu. Katılımın tamamen ücretsiz olduğu sempozyumun açılışında Terakki Oda Orkestrası'nın keyifli dinletisi ile kaynaşan öğretmenler, ardından gerçekleştirilen panelde "Yazma Becerilerinin Kazandırılmasında Sorunlar, Çözümler, Yaklaşımlar" konusunda uzmanlardan görüşler dinlediler, paylaşımda bulundular. Mine Soysal'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Oya Adalı, Sevin Okyay, Feyza Hepçilingirler, Yrd. Doç. Dr. Necdet Neydim, Filiz Özdem gibi ustalar görüş ve deneyimlerini öğretmenlerle paylaştılar.

Sempozyumun işbirlikli bir etkinliği olan atölye çalışmalarında ise yazma konusunda Türkiye çapında tanınan Müjdat Ataman, Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu, Tolga Gümüşay, Yalvaç Ural, Sezai Sarıoğlu, Eren Noyan, Yrd. Doç. Dr. Şükran Dilidüzgün, Barış Müstecaplıoğlu, Feyza Hepçilingirler gibi usta isimler kendi uzmanlık alanları çerçevesinde öğretmenlerle paylaşımlarda bulundular. Tekrarlı oturumlar biçiminde gerçekleştirilen atölye çalışmalarında atölye sahipleri, öğretmenlerle, Yaratıcı Drama ve Yazma, Yazma Becerileri ve Ölçme Değerlendirme, Yazma Motivasyonu, Görsel Okuma, Şiir Atölyesi, Oyun ve Yazma, Okumadan Yazmaya –Süreç Odaklı Yazma Etkinlikleri, Fantastik Yazma ve Dilin Kullanımı konularında zengin bir işbirliği içinde sınıf içi ve sınıf dışı öğrenme tasarımları ve ölçme değerlendirme uygulamaları oluşturmaya çalıştılar.

Sempozyumun diğer bir etkinlik türü olan ve okullardaki yazma becerilerine yönelik çalışmaların paylaşılmasını hedefleyen iyi örnek sunumları ise Terakki Vakfı Okullarının da içinde bulunduğu toplam 13 farklı sunum ile zenginleşti. Öğrenciler ile okullarında yazma becerilerini kazandırmak adına en temel ve ilk ilişkiyi kuran öğretmenlerden; Ali Osman Koloğlu, Banu Karabay Koçyiğit, Derya Gündüz Sefer, Belgin Tanık, Eda Karaçelebi, Derya İlhan, Aysen Eser Oğuz Saraçoğlu, Ege Ak, Fatih Bulat, Gülsemin Ergün Kucba, Melike Akçora, Şerife Erdem, Nagihan Tetik, Nesrin Erdoğan, Osman Torun, Serdar Solkun, Sibel Gül Özden, Başak Aslı Paçacı Şener'in iyi örnekleri de katılımcı diğer öğretmenler için ilham verici oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title