Haberler

Öğrencilerden "15 Temmuz" Konulu Sempozyum

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 15 Temmuz'da milletin verdiği üstün mücadelenin ve 15 Temmuz kahramanlarının gelecek nesiller tarafından daha iyi anlaşılması ve onların mücadelesinin nesilden nesile aktarılması gerektiğini belirterek, "Milletimizi ebediyeten hür yaşatacak irade,...

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 15 Temmuz'da milletin verdiği üstün mücadelenin ve 15 Temmuz kahramanlarının gelecek nesiller tarafından daha iyi anlaşılması ve onların mücadelesinin nesilden nesile aktarılması gerektiğini belirterek, "Milletimizi ebediyeten hür yaşatacak irade, 15 Temmuz iradesidir. Bu iradenin gelecek nesillere aktarılması görevini öncelikle eğitim kurumlarımız yapmaktadır." dedi.

Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen "Darbeden Demokrasiye: 15 Temmuz" konulu Sosyal Bilimler Liseleri 9. Ulusal Öğrenci Sempozyumu'nun açılış törenindeki konuşmasına, programı nedeniyle sempozyuma katılamayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın selamlarını ileterek başladı.

Sosyal bilimlerin toplumların kalkınmasında yol gösterici ve çığır açıcı konumda bulunduğuna işaret eden Erdem, her toplumun hem kendi sosyal yaşantısına ait bilgileri üretmek hem de bu bilgileri üretecek sosyal bilimcileri yetiştirmek durumunda olduğunu anlattı.

Türkiye'de lise düzeyinden itibaren toplumu yönlendirecek, kendi dilini en iyi şekilde kullanacak, milli değerlerine bağlı ancak dünyaya entegre olmuş sosyal bilimciler yetiştirmenin gereğine inandıklarını dile getiren Erdem, bu amaçla 2003'de sosyal bilimler liselerinin eğitim sistemine kazandırıldığını söyledi.

Türkiye'de 93 sosyal bilimler lisesinde 31 bine yakın öğrencinin eğitim aldığını bildiren Erdem, bu liselerde derslik başına 14 öğrencinin düştüğünü aktardı.

"Gençlerimiz, o terör örgütü mensuplarına ülkeyi teslim etmedi"

"Gençleri beğenmeyen bazı çok bilmişler, bu gençlerin 15 Temmuz'da neler yapmaya muktedir olduklarını gördüler. Gençlerimiz, o terör örgütü mensuplarına bu ülkeyi teslim etmedi." diyen Erdem, darbeyi önleyen en büyük gücün millet olduğunun altını çizdi.

Darbe girişiminde milletin Anadolu topraklarını, hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırdığını söyleyen Erdem, "Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara, 100 yıl önce Çanakkale'de, Kutül Amare'de, Dumlupınar'da ne cevap vermişse 15 Temmuz'da aynı cevabı vermiştir. 15 Temmuz'da milletin verdiği üstün mücadelenin ve 15 Temmuz kahramanlarının gelecek nesiller tarafından daha iyi anlaşılması ve onların mücadelesinin nesilden nesile aktarılması gerekmektedir. Milletimizi ebediyeten hür yaşatacak irade, 15 Temmuz iradesidir. Bu iradenin gelecek nesillere aktarılması görevini öncelikle eğitim kurumlarımız yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihine sahip olarak yetişeceklerine inandığını kaydeden Erdem, eğitim sisteminin de bu anlayışa göre oluşturulması için çalıştıklarını vurguladı.

"Başarılsaydı bugün bu ülke Irak'tan, Suriye'den beterdi"

Sempozyumun 15 Temmuz'da yaşanan kahramanlık destanını konu almasının önemine değinen Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O gece hepimiz dışardaydık. Gerçekten genlerimizde bu milletin kahramanlıkları ortaya çıktı. Bu seferki düşman dışarıdan değil, bu yüzyılın yöntemleriyle içimizden hainleştirilmiş bir kesimdi. Kendi silahımız, kendi tankımız ve uçağımızla bize saldırdı. Bu bir işgal girişimiydi. Eğer başarılsaydı bugün bu ülke Irak'tan, Suriye'den beterdi. Ama başaramadılar, başaramayacaklar. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve millet onların arkasında bu işgal girişimini durdurdu ve bir büyüğümüzün dediği gibi 'Dünyada ilk defa bir ihtilal yarım kaldı'. Bu da bu Türk milletine şan ve şeref oldu."

Sempozyum kapsamında, 15 Temmuz darbe girişi konulu 3 kitap bastırıldığını bildiren Erdem, öğrencilerin yazdığı kompozisyonların tek tek incelenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk ise sempozyuma 100'e yakın bildiri başvurusu yapıldığını, 76'sının kabul edildiğini bildirdi.

Öğrencilerden
Kaynak: AA / Güncel
Dışişleri Bakanı Fidan: Nükleer savaş riski var, bu bir şaka değil

Bakan Fidan'dan tedirgin eden savaş çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu hakkındaki tutuklama kararına ilk yorum

Erdoğan'dan Netanyahu hakkındaki tutuklama kararına ilk yorum

Fırat Sarı'dan çelişkili ifadeler! Bebek ölümlerini sordular, konuyu değiştirdi

Bebek ölümlerini sordular, konuyu değiştirdi

Birinin 3, diğerinin 4 çocuğu vardı! Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

title