Odr. Prof.Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçci: "Ucuz Petrolün Sonuna Geliyoruz"
TÜBİTAK Ödüllü Avusturya'nın Johannes Kepler Üniversitesi'nden Ordinaryüs Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Dünyada Artık Ucuz Petrolün Sonuna Gelindiğini Söyledi
Konyaayi Odası ve Selçuk Üniversitesi tarafından düzenlenen elektonik iletkenliği sağlayan "Organik optoelektronik malzemeler ve kullanımı" konulu konferansa katılan TÜBİKAT ödüllü Avusturya'nın Johannes Kepler Üniversitesi'nden Ordinaryüs Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, dünyada artık ucuz petrolün sonuna gelindiğini söyledi.
Enerji sorunun dünyanın sorunu olduğunu ifade eden Sarıçiftçi, "Enerji konusunda ciddi bir sorunumuz var. Bunu dünya'nın sorunu olarak görmemiz lazım. Sadece Türkiye'nin bir sorunu değil. Dünya'nın enerji politikası insanların mobilyaları yakıp ısındıkları gibi bir mantıkla çalışmaktadır.
Bizim bilimsel olarak beklediğimiz olay petrolün tükenmesi değil, ucuz petrolün sonunun gelmesidir. Artık arabalarda kullandığımız ve evlerde yakacağımız ucuz petrolün sonuna geliyoruz" dedi.
DÜNYA'NIN GELECEĞİ NÜKLEER ENERJİYE BAĞLAMAK HAYAL OLUR
Dünya'da nükleer enerjiye verilen önemin arttığını belirten Sarıçiftçi, sadece nüklüer enerji yetmeyeceğini bunun yanında yenilenebilir enerjiye de ihtiyaç olduğunu belirtti.
Sarıçiftçi, "Türkiye'nin enerji ihtiyacını nükleer enerjiden karşılamak istersiniz bu imkansız olur. Türkiye'nin geleceği nükleer enerji olduğunu iddia eden bilim dışı açıklamalar var. Dünya'nın ihtiyacı olan enerji, eğer nükleer enerjiyle elde edilmesini düşünürlerse bu tümüyle hayal olur. Dünya'nın geleceğini nükleer enerjiye bağlamak yanlış "diye konuştu.
GÜNEŞ ENERJİSİNE YATIRIM YAPILMALI
Güneş enerjisine yönelmek gerektiğini vurgulayan Sarıçiftçi şunları söyledi:
"Güneş enerjisinin hem karlı hem de geleceği olan bir sektör. Bu alana yatırım yapılması gerekir. Almanya Türkiye'ye göre dört kat daha az güneş enerjisine sahip. Ancak buna rağmen Türkiye Almanya'ya göre güneş enerjisine daha az yatırım yapıyor. Eğer onlar bu kadar büyük yatırım yapıyor biz yapmıyorsak ya biz aklımızı kaybetmişiz ya da onlar çok akıllı. Bunu zaman gösterecek. Bu sektörün önü açık."