Ödemiş'te 'Eğitimde Şiddete Hayır' Semineri
Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde, 16 yaşındaki öğrencisi tarafından öldürülen Okul Müdürü Ayhan Kökmen’in anısına düzenlenen ‘’Eğitimde Şiddete Hayır’’ seminerine sanatçılardan destek yağdı.
Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde, 16 yaşındaki öğrencisi tarafından öldürülen Okul Müdürü Ayhan Kökmen'in anısına düzenlenen "Eğitimde Şiddete Hayır" seminerine sanatçılardan destek yağdı.
Bozdağ'da düzenlenen, Gürsüt tarafından desteklenen seminere Nurcan Sabur, Ayhan Aşan, Okan Zeki Karacan, Asiye Palü, Bahar Gelir, Hamit Kaya, Emrah Güllü, Zeynep Karacan, Ayla Aşan ve Esin Sabur, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Önder Karabulut, Engelliler Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk, İzmir Damızlık Birliği Başkanı ve Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa katıldı. Gürsüt'te şehitlerimiz anısına düzenlenen seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Gürsüt ve Progıda Genel Müdürü Murat Hocalar, "Gönül isterdi ki seminerimizin adı 'Eğitimdeki üstün başarılar' ya da 'Eğitimde neden dünya lideriyiz' olsaydı. Ama maalesef toplumumuzda her geçen gün yaygınlaşan ve eğitim yuvalarımıza kadar giren şiddeti konuşmak, bunu bir nebze azaltmak ve hatta güçlerimizi birleştirerek ortadan kaldırmak, gelecek nesillerimizi korumaya yardımcı olmak için buradayız. Şunu unutmamak lazım ki kaba kuvvet değil akıl ve bilgiyle döven bir toplum olmak bizi yüceltecektir. Gelecek nesillerimizi kurtaracaktır. Eğitimde şiddetin üzücü olaylarından birini 15 Aralık 2017'de, 15 yıl fabrikamızın bulunduğu, çalışanlarımızın büyük bir bölümünün yaşadığı ilçemiz olan Ödemiş'te yaşadık. Bu şiddet olayı Ödemiş'te Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in canına mal oldu. Hem de en acısı öğrencisinin elindeki pompalı tüfekten kurşunlarla. Okullarda şiddet olayları yaşandıktan sonra polisiye tedbirlerin alınması ya da eksikliğinden bahsetmek işin en kolayı olsa gerek. Oysa ki unutmayalım insan insanın gölgesinde yetişir. Bu nedenle şiddetin kaynağına inmek gerekir. Bu kaynak ise maalesef aile, sokak ve medyadır. Çocuklarımıza sorunlarını barışçıl yöntemlerle nasıl çözecekleri öğretilmelidir. Büyükler küçüklere örnek olmalıdır. Kişiler arası sorunların barışçıl yöntemlerle nasıl çözülebileceği çocuklarımıza bir yaşam becerisi olarak kazandırılmalıdır." dedi.
Eğitimde hatta toplumun her kesiminde her geçen gün yaygınlaşan şiddete karşı toplumun her katmanının bilinçli, duyarlı olarak birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Hocalar, "Önce büyükler şiddetten kaçınmadan, çocukları ve öğrencileri şiddetten uzak tutmak çok zor görünüyor. Bu konuda ailelere, eğitimcilere, sokaktaki her bir bireye, büyüklere, sivil toplum örgütlerine, bizim gibi ticari kuruluşlara büyük görevler düşüyor. Şiddete karşı sadece çocukları ve öğrencileri eğitmek, onlara bir davranış kazandırmaya çalışmak yeterli olmayabilir. Rol modeller oluşturulması gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.
35 yıldır bu bölgede üretim yaptıklarını belirten Gürsüt ve Progıda Genel Müdürü Murat Hocalar, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu bölgede üretim yapan ve çalışanıyla, tedarikçisiyle, satıcısı ve tüketiciyle çok büyük bir aile olan Gürsüt olarak, şiddete karşı her çalışmanın içinde ve destekçi olmaya her zaman hazırız. 35 yıldır 'Çocuklarımızla tüketmediğimiz ürünleri insanımıza tükettirmiyoruz' sloganıyla üretim yapan Gürsüt ailesi olarak aile ve eğitim alanında başta olmak üzere her türlü şiddete karşıyız ve çalışanlarımızı bu konuda sürekli eğitiyoruz. Sağlıklı nesiller yetişsin diye sağlıklı gıda üretmeyi hedefleyen Gürsüt ailesi olarak 35 yıldır dur durak bilmeden çalışıyoruz, üretiyoruz ve geleneksel lezzetleri geleceğe taşıyoruz. Tüm bunları gerçekleştirirken bölgemizdeki 4 bin 500'ü aşkın süt üreticisi aileye de gelir kaynağı sağlıyoruz."
Türkiye'nin ünlü sunucularından Okan Karacan, "Ödemiş ve Tire'yi yakından biliyorum, defalarca geldim. Hele hele Birgi'nin benim için çok özel bir yeri var. İmam-ı Birgivi'nin ne kadar değerli olduğunu eminim hepimiz de biliyoruz. Buraların topraklarının ne kadar verimli olduğunu da çok iyi biliyorum. Özellikle eşim Zeynep Karaca ile buradayız. Sadece eğitimde değil, kadına karşı da şiddet uyguluyoruz. Kadın, trafikte bir hata yapınca hemen 'Bu kadındır' diyoruz. Toplumda hiçbir şekilde şiddet uygulamamalıyız. Hem çocuğa karşı hem de kadına karşı bir fon oluşturalım. Ne Özgecan ne Ayhan Kökmen hocamız ne de herhangi biri şiddete maruz kalsın" ifadelerini kullandı.
Seminer sonunda katılımcılara, tüm sanatçı ve sponsorlara plaket takdim edildi.
Bu arada, sanatçıların ve basının katılımlarıyla Gürsüt üretim tesisleri gezildi. 550 kişinin istihdam edildiği tesis, doğal, sağlıklı ve lezzetli ürünleri ile sanatçılar ve basın mensupları tarafından beğenildi. - İZMİR