Haberler

Nurs Köyünde Envanter Çalışması

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünün turizme kazandırılması amacıyla envanter çalışması yapıldı.

İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünün turizme kazandırılması amacıyla envanter çalışması yapıldı.

Kaymakam Sedat İnci'nin daveti üzerine Hizan'a gelen Gaziantep Zirve Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik başkanlığındaki 4 kişilik heyet, İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin doğdu Nurs köyünün inanç turizmine kazandırılması amacıyla köyde çalışma yaptı.

Çalışmalar kapsamında, köy halkıyla toplantılar yapan ve köyün tarihi süreçteki envanterini çıkaran uzmanlar, ziyaretçilere daha iyi hizmet verilmesi noktasında köylüleri bilgilendirdi.

Kaymakam İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nurs köyünde uzmanlar tarafından envanter çalışması yapıldığını belirterek, inanç turizmi açısından büyük önem taşıyan köyün turizme kazandırılması amacıyla hazırladıkları projenin, envanter çalışmasıyla devam ettiğini söyledi.

Köyde yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli toplantılar düzenlediklerini vurgulayan İnci, "Eserleri 49 dile çevrilen büyük İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu yer olan Nurs köyünde turizm alanında yapılacak çalışmalar hız kattık. Köyde yaptığımız toplantılarda da Nurs köyümüzün inanç turizmine kazandırılması yönünde çok önemli kararlar alındı. Bizler de alınan bu kararları hayata geçirmek adına proje ekibimiz ile gece gündüz demeden çalışacağız" dedi.

Köyde incelemelerde bulunan Gaziantep Zirve Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çelik de bölgenin turizmde markalaşması konusunda gerçekleştirilecek ev pansiyonculuğu eğitimleriyle evlerin konaklanabilir hale geleceğini ifade etti.

Köyü ziyaret eden turistlerin, köyün kültürünü yaşamak istediğine değinen Çelik, "Üstat Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin akrabalarıyla aynı evde kalmak, üstadın çocukluğunu, bu köydeki yaşamını akrabalarından dinlemek istiyorlar. 130 yıl önce Nurs köyünden çıkan ışık bugün dünyayı aydınlatıyor. Bu ışığın kaynağını merak eden milyonlarca insan Nurs köyünü, Hizan'ı ve Bitlis'i merak ediyor" diye konuştu.

Çelik, insanların iyi hizmet alabilmesi, mekanları güzel bir şekilde ziyaret etmesi ve aynı zamanda sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için geliştirdikleri projenin hayata geçmesiyle Nurs köyünün her yıl çok sayıda turist ağırlayacağını dile getirdi.

Nurs köyü muhtarı Mehmet Garip Aslan ise yapılan çalışmalardan dolayı Kaymakam İnci'ye ve uzmanlara teşekkür etti. - Bitlis

Kaynak: AA / Güncel
title
Close