Haberler

Nurhan Gül, Ayakkabı Kutulu Eylem Nedeniyle Savcıya İfade Verdi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Akhisar'daki konuşması sırasında, evinin terasından ayakkabı kutusu göstererek protesto ettiği gerekçesiyle evi basılıp 4 saat gözaltına alınan 47 yaşındaki Nurhan Gül, bugün adliyeye giderek, savcıya ifade verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Akhisar'daki konuşması sırasında, evinin terasından ayakkabı kutusu göstererek protesto ettiği gerekçesiyle evi basılıp 4 saat gözaltına alınan 47 yaşındaki Nurhan Gül, bugün adliyeye giderek, savcıya ifade verdi. Gül, evine izinsiz girdiklerini ileri sürdüğü polisler hakkında ise suç duyurusunda bulundu.

Yıllarca kreş işletip, çeşitli işlerde çalıştıktan sonra emekli olan, iki çocuk annesi Nurhan Gül, avukat eşi 50 yaşındaki Erkan Gül ile saat 11.30 sıralarında adliyeye geldi. Gül, yaklaşık, 2 saat süreyle savcıya ifade verdi. Adliye çıkışında Erkan Gül, eşi adına bir açıklama yaptı. Erkan Gül, basında çıkan haberler ve röportajlar nedeniyle savcılığa ifade vermeye çağrıldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Gizlilik kararı alınmış. Eşim verdiği ifadede, karakolda verdiği ifadesini tekrarladı. Bir avukat olarak evime izinsiz girildiği için merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Barolar Birliği suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak, bu suç duyurusu Akhisar Cumhuriyet Savcılığı'na ulaşmadığı için, biz de müşteki olarak evimize izinsiz girildiği için polisler hakkında suç duyurusunda bulunduk."

"HAKSIZLIKLARA DAYANAMADIĞI İÇİN PROTESTO ETTİM"

Nurhan Gül, olaydan sonra gözaltına alındığı polis merkezinde verdiği ifadeyle ilgili şunları söylemişti:

"O an teras katında bulunan boş bir ayakkabı kutusunu, hiçbir slogan atmadan kaldırıp, salladım. Önceden hazırlanmış bir eylem değildi. O an karar verilmiş bir şeydi. Aradan 15 dakika geçti, geçmedi, evimize sivil polisler geldi. 'Mavi kazaklı, elindeki ayakkabı kutusunu gösteren hanım siz misin?' diye sordular. Sakince 'Evet, bendim' deyince, kendileriyle polis merkezine gelmem gerektiğini söylediler. Üzerimi değiştirmem gerektiğini belirttim, izin verdiler. Yarım saat kadar polis merkezinde tuttuktan sonra beni sağlık kontrolü için devlet hastanesine götürdüler. Burada da yarım saatte sağlık kontrolüm tamamlandı. Ardından tekrar polis merkezine döndük, ifademi aldılar. İfademde 2012 yılında emekli olduğumda, 690 lira emekli maaşı bağlandığını belirtip, her zaman haksızlıkların yanında olduğumu, olay anında da bir an emekli olup, çoluk çocuğu olan aileleri düşündüğümü. Onların haksızlığını duyurmak için bu eylemi gerçekleştirdiğimi, ayakkabı kutusunu sallamamdaki nedenin 690 lira olan emekli maaşımın düşük olması olduğunu, bununda nedenin yolsuzluk yapının ve hırsızın peşine düşülmektense, savcının ve polisin peşine düşülmesinin sebep olduğunu düşünerek protestoda bulunduğumu söyledim."

Bu arada Nurhan Gül'ü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da telefonla arayıp, 'geçmiş olsun' demiş ve yaptığı eylemi desteklemişti. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar! Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar açıklandı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

İşte terör örgütünün acımasızlığı! Küçük çocuk havan saldırısında bu hale geldi

Terör örgütünün acımasızlığının en net kanıtı! Küçük çocuk hain saldırıda bu hale geldi

title