"Eski Türkiye'de Cumhurbaşkanını Seçmek, Elitlerin Vazifesiydi"
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Eski Türkiye'de Cumhurbaşkanını seçmek halkın işi değil, elitlerin vazifesiydi." dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde katıldığı seminerde konuştu
Eski Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nı seçmek halkın işi değil, elitlerin vazifesiydi. Şimdi o eski Türkiye'den, halkın helal oylarıyla doğrudan doğruya halkın içerisinden birisinin, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiği bir Türkiye'ye geldik
Bu memlekette bundan sonra halkın içinden, çarşısından, pazarından, mescidinden, camisinden geçmeyen; kahvesinde oturmayan, halkın türküsünü, şarkısını söylemeyen ve beğenmeyen hiçkimse bir daha Cumhurbaşkanı olamayacaktır
Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Siyaset Kulübü tarafından düzenlenen 'Medeniyet Yolunda Yeni Türkiye' konulu seminerde öğrencilerle bir araya geldi.
Üniversitenin Halkalı'daki yerleşkesinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Kurtulmuş'u, başta eşi Sevgi Kurtulmuş ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Bulut olmak üzere üniversitenin akademisyenleri ve öğrenciler dinledi.
Kurtulmuş, konuşmasının başında, bugünlere gelmesinde büyük katkıları olduğunu belirttiği hocası Sabahattin Zaim'i andı. Kurtulmuş, Öğrencisi ve asistanı olmaktan onur duyduğum Sabahattin Zaim Hocamın adını taşıyan bir üniversitede bulunmaktan dolayı son derece memnunum dedi.
TÜRKİYE, CEBERRUT DEVLETTEN KERİM DEVLET ANLAYIŞINA GEÇTİ
Numan Kurtulmuş, Türkiye'de son 150-200 yıllık fikri, siyasi mücadelelerin, medeniyet tartışmaları içinde devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin modernleşme tarihinde yapılan modernleşme uygulamalarını tepeden inme ve zoraki olduğu gerekçesiyle eleştirdi. Kurtulmuş, son 10-12 yıldır yaşanan ekonomik gelişme ve başarıların temel sebeplerini ise siyasi ve ekonomik reformların eşzamanlı yapılması olarak gösterdi.
Numan Kurtulmuş, Türkiye'de yollar, havalimanları, köprüler, Marmaray yapıldı, üniversiteler açıldı. Ancak bunlardan ziyade, Türkiye gibi bir ülkede en zor iş, zihniyet değişimidir. Bir ülkenin yönetiminin zihniyetinin değişmesi, deveye hendek atlatmaktan zordur. Türkiye zihniyet değişimi konusunda büyük bir mesafe kaydetmiştir. Ceberrut devletten kerim devlet anlayışına doğru gitmiştir dedi.
Türkiye'de, elitlerin egemenliğinden milletin egemenliğine doğru çok ciddi bir mesafe alındığını anlatan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu
Eski Türkiye'de cumhurbaşkanını seçmek halkın işi değil, elitlerin vazifesiydi. Şimdi o eski Türkiye'den, halkın helal oylarıyla doğrudan doğruya, halkın içerisinden birisinin, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiği bir Türkiye'ye geldik. Bu, Türkiye için büyük bir devrim, aşamadır. Bundan sonra bu ülkede millet kimi istiyorsa onu cumhurbaşkanı seçecek. Kapalı kapılar arkasında, 'Biz Ahmet'i, Mehmet'i seçtik. Cumhurbaşkanı adayımız budur' devri kapanmıştır. Milletin istemediği hiçbir kimse bundan sonra bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacaktır. Bu memlekette bundan sonra halkın içinden, çarşısından, pazarından, mescidinden, camisinden geçmeyen, kahvesinde oturmayan, halkın türküsünü, şarkısını söylemeyen ve beğenmeyen hiçkimse bir daha cumhurbaşkanı olamayacaktır.
Rektör Mehmet Bulut, konuşmasının ardından Kurtulmuş'a günün anısına bir tablo takdim etti. Numan Kurtulmuş, Siyaset Kulübü öğrencileriyle de toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.