Nihayet Dergi'sinde
"Yaşlanmanın ertelendiği bir dünyada genç olmak nedir?" sorusunun peşine düşüyor. Gençlik bir yaş aralığı mıdır? Yoksa bir hayat tecrübesi/tecrübesizliği midir? Nihayet Dergi Mayıs sayısında bu önemli soruları masaya yatırıyor.
Bu sayıda, gençliğin yaş aralığı üzerinden tanımlanıp tanımlanamayacağı iki röportaj üzerinden irdeleniyor. 38 yaşında servis şoförlüğü yapan Hakan Adak ve 36 yaşında, öğrenciliğiyle uzatmalı bir gençlik yaşayan Remzi Akdoğan'ın hayat hikâyeleri üzerinden gençliğin yaşla ilişkisi anlatılıyor. Türkiye'deki gençliğin yapısını ise bu alanda çalışmalar yapan iki uzman değerlendiriyor. Demet Lüküslü, "Gençlik Bir Mit midir?" ve Ömer Miraç Yaman, "Aynı Kurttan Kaçanlar" röportajlarında gençlik üzerine değerlendirmelerini sunuyor.
"BÜYÜKLER ÇOCUKLAŞIYOR, ÇOCUKLAR BÜYÜYEMİYOR"
Kemal Sayar, "Büyükler Çocuklaşıyor, Çocuklar Büyüyemiyor" yazısında ergenlik çağını, olgunlaşmayı ve büyümeyi inceliyor. Osman Bülent Manav, son dönemde moda olan "İçimizdeki Çocuk" söylemini, "İçinizdeki Çocuğa Mukayyet Olun" yazısında ele alıyor. Atakan Yavuz, "Dile ki Uzun Sürsün Yolculuğun", Sema Karabıyık, "Yaşlı Dünyada Genç Ölmek" yazılarıyla Nihayet sayfalarında yer alıyor. Münire Daniş, Kur'an'da bahsi geçen gençler ile Resulullah'ın (SAV) gençlerini yazıyor.
"21.YÜZYILDA GENÇ OLMAK"
Nazife Şişman, gençlik kavramının ortaya çıkışını ve geçirdiği dönüşümleri kaleme alıyor: "21. Yüzyılda Genç Olmak." Ayça Örer, "Erken Yaşlanmış Bir Gencin Portresi: Ömer Seyfettin"; Fatma Şengil Süzer, "Düştüğünde Kalk, Unutunca Hatırla"; Ayşe Sevim, "Keçileri Kaçırdık"; Sema Babuşçu, "Tanburi Cemil Bey Çalıyor Eski Plakta"; Seyhan Büyükcoşkun, "Fatih: İsmiyle Müsemma!" yazılarını kaleme alıyor.
Ayşe Kaya, "Sarı-Siyah Renklerde Bir Gençlik Hikâyesi"ni; Beyza Karakaya, "Müzik Kutusunda Gençlik Şarkıları"nı; Şeyma Kaya, "Ergenlik Lüksü Olmayan Gençler"i; Elif Darıcı, "Çözülemeyen Kuşak Denklemi"ni yazıyor. Ninemden Bana Kalan'da Ergün Yıldırım, "Pembo Nine", Eşyanın Hikâyesi'nde Bünyamin Demirci, "Bir Çift Baget ya da Bir Çift Zahme", Mahallede Neler Oluyor'da, Adem Bölükbaşı "Eğleniyor muyuz Gençler?" ve İşte Tam O Gün'de Şadi İsa Eed "WhatsApp Grubundan İnsani Yardıma" yazılarını kaleme alıyor.
"MİHRAPTAKİ KADINLAR"
Ümit Meriç, Hz. Meryem'den Hacer validemize; Selçuklulardan Osmanlı'ya mihrapla birlikte anılan kadınları yazıyor: "Mihraptaki Kadınlar". Mustafa Özel, Dostoyevski'nin "Timsah" hikâyesi üzerinden bugünün sermaye anlayışını irdeliyor: "Timsah Sermayesi".
Her ay yeni sayısıyla ses getiren Nihayet Dergi'nin Mayıs sayısı bütün gazete bayilerinde okurlarıyla buluşmaya devam ediyor.