Haberler

Niğde Belediyesi Akmedrese'ye Hayat Verdi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akmedrese Niğde Belediyesi Kültür Evi olarak hizmete açıldı.

Karamanoğullarından Alaeddin oğlu Mehmed'in kardeşi Ali Bey tarafından 1409 yılında yaptırılan Akmedrese, atıl durumdan kurtarılarak Niğde Belediyesi tarafından Kültür Evi haline getirildi.

Niğde Belediyesi'nin Kültür Evi haline getirdiği Akmedrese'nin açılışına Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şener, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcıları Cengiz Ecemiş, Yakup Yerlikaya ve Mustafa Yiğit, Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, AK Parti İlçe Başkanı Latif Güngör, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı, YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, NİFAD Başkanı Mustafa Şahiner ve sanat severler katıldı.

Niğde Belediyesi tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralanarak Niğde Belediyesi Kültür Evi haline getirilen Akmedrese içerisinde, Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) ve Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği'ne (NİFAD) faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için yer verildi.

Bu kapsamda Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği tarafından fotoğraf sergisi açılırken Yazarlar ve Sanatçılar Birliği tarafından da öykü günleri programı düzenlendi.

Akmedrese'nin atıl durumdan kurtulmasının önemine değinen Niğde Valisi Alim Barut; "Gerçekten o kadar güzel bir bina ki kapsından girdiğinizde bile insanı zihnen dinlendiriyor. Görüntüsü manzarası, taş işçiliği, yapının oturumu beni dinlendirdi. Yani bu binanın atıl kalması insanlarımız tarafından kullanılmıyor olması bir eksiklikmiş. Bu eksikliği tamamlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Akmedrese' de gerçekleştirilecek olan her türlü etkinliklere destek olacağını belirten Başkan Akdoğan; "Akmedrese'yi halkımızın hizmeti sunduk. Tüm gayretimiz Niğde'mizin her alanda olduğu gibi kültürel ve sosyal alanda da yaşam kalitesini ve yaşam seviyesini yükseklere çekmek. Bu mekânı hem ecdat yadigârı olması hasebiyle hem de buranın amacına uygun bir şekilde kullanılması hasebiyle Niğde Belediyesi Kültür Evi olarak dizayn ettik. Bundan sonra bu mekânı devamlı açık tutacağız. Burada ikramlarımız olacak. Her isteyen kardeşimiz gönül rahatlığı ile program düzenleyebilir. Bu programların düzenlenmesinde herhangi bir ücret talep edilmez. NİFAD ve YAZSANBİR mensuplarının bu mekânı etkili bir şekilde kullanmalarını diliyorum. Değişik programların burada yapılmasını ve burayı aktif tutmakta yarar olduğu düşünüyorum. Belediye Başkanlığı olarak da burada yapılacak programlara destek olacağımızın da bilinmesi istiyorum. Bu tarihi mekânın Niğde'mize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Akmedrese'yi Kültür Evi haline getiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür eden Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Hayrullah Eraslan; " Niğde Belediyesi'ne bu tarihi mekânın açılmasına vesile olduğundan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu mekân inşallah Niğde için hayırlı olur. Bizler bu zamana kadar Niğde'de bunun özlemini duyuyorduk. Niğde Belediye Başkanımız bu konuda gerçekten takdire şayan bir davranışta bulundu. Atıl durumdaki bu tarihi mekânı Niğde halkına kazandırdı. Akmedrese, Niğde Belediyesi'nin Kültür ve Sanat Evi olarak hizmete açtığı bir mekân. Bizde bu tarihi dokuya uygun burada sık sık faaliyetler gerçekleştireceğiz. İnşallah Niğde'miz kazançlı çıkar. Böyle bir tarihi mekânın açılmasına öncülük ettiği için ve bizim burada etkinlik yapmamıza vesile olduğu için Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close