Nevruz Kutlamasında Profesörden 'Ergenekon' Çıkışı
Edirne'de, Nevruz kutlamaları Trakya Üniversitesi'nin organizasyonu ile Balkan Yerleşkesi'nde yapıldı.
Edirne'de, Nevruz kutlamaları Trakya Üniversitesi'nin organizasyonu ile Balkan Yerleşkesi'nde yapıldı. Kutlamada Ergenekon destanının simgesi olan örste çekiçle demir dövüldü. Öğrencilerin bu etkinliğe ilgi göstermemesine tepki gösteren Trakya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretimi görevlisi ve Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, "Arkadaşlar, o kirlettiğimiz Ergenekon adı var ya son zamanda, 4 bin 650'ncı yıldönümündeyiz" dedi. Bu sözlerin ardından çok sayıda kişi örste demir dövdü.
Balkan Yerleşkesi'nde düzenlenen Nevruz kutlamalarına Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretimi görevlisi ve Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler ve öğretim görevlileri birlikte Nevruz ateşini yaktılar. Ardından Ergenekon destanının simgesi olan örste çekiç ve balyozla demir dövme sahnesi gerçekleştirildi. Öğrenciler ve öğretim görevlileri, "Ne Mutlu Türküm, Türk düşmanlarının beynine, Türk birliğine ve dirliğine" sözlerini söyleyerek demir dövdüler. Demir dövmeye öğrenciler fazla ilgi göstermeyince Trakya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretimi görevlisi ve Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, duruma tepk göstererek, "Arkadaşlar Ergenekon'un 4 bin 650'nci yıldönümüdür. O kirlettiğimiz Ergenekon adı var ya 4 bin 650'nci yıl dönümündeyiz" diye konuştu. Ardından çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi sıraya girerek demir dövdü.
ERGENEKON BİZİMDİR
Türklerin tarihinde çok önemli günler olduğunu belirten Prof.Dr. Günşen, "Her milletin istiklal ve hürriyetini milli kimliğinin belgesi vardır. Zamandan bayraklar önemli günlerin, millet hayatında derin izler bırakmış olan anlamlı günlerin hatıralarını ifade eder. Bugün nasıl 30 Ağustos'u, Çanakkale Zaferi'ni kutluyorsak, Ergenekon'dan çıkışımız da bizim önemli zamandan bayrağımızdır. Önemli günümüzdür. Meseleyi böyle algılamak lazımdır. Günün içerisinde siyasi ideolojik bazı tartışmalar var, o bizi ilgilendirmez. Biz meseleye Türk tarihi ve kültürü açısından bakarsak doğruyu yaparız. Şu andaki kutlama da bunun bir göstergesidir. Eğer biz kutlamazsak birileri kutlar. Birileri sahip çıkar ama ne adına sahip çıkar bunu düşünmek zorundayız. Ülkemizi, milletimizi, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak adına çıkanlar var. Onları tabi bu işin içinde düşünmememiz lazım. Meydanı boş bıraktık. Bu bir putperes bayramıymış. Hayır, bütün Türk dünyasında kutlanan bir bayram. Atatürk'ün Cumhuriyet'in kuruluşunda bizzat bayramlara katıldığını biliyoruz. Şuraya buraya çekilecek tarafı yoktur. Ergenekon bizimdir" dedi. Prof. Dr. Günşen, daha sonra da "Türk birliğine ve dirliğine" diyerek balyozla demir dövdü.
Ardından halk oyunları gösterileri sunuldu, öğrenciler ve öğretim görevlileri yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Ardından katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. - Edirne