Haberler
Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Milli Savunma Bakanı Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Neelie KROES, BİLGİ'de

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Komisyonu Dijital Gündemden Sorumlu Başkan Yardımcısı Neelie KROES, medya ve ifade özgürlüğünün demokrasiler için vazgeçilmez olduğunu söyledi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2 Eylül Salı günü santralistanbul kampüsü Enerji Müzesi'nde "İnternet Çağında Medya Özgürlüğü" başlıklı bir seminer düzenledi. İfade ve medya özgürlüğü üzerine kritik başlıkların ele alındığı seminerde internete ve sosyal medyaya açık erişimin, basın ve medya özgürlüğünün demokrasi ve insan hakları açısından taşıdığı önem vurgulandı.

Avrupa Komisyonu Dijital Gündemden Sorumlu Başkan Yardımcısı Neelie Kroes, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Küresel İfade ve Bilgi Özgürlüğü Platformu Müdürü ve Kolombiya Üniversitesi Başkanı'nın Özel Danışmanı Dr. Agnes Callamard, Alternatif Bilişim Derneği'nden Doç. Dr. Melih Kırlıdoğ seminerde konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, "Gezi protestolarından bu yana kullanımı artan sosyal medya, pek çok farklı sesin yükselebildiği bir alan haline geldi. Hızla gelişen internetin kullanımına getirilen yasal düzenlemeler ise ifade ve medya özgürlüğünü kısıtlayan, negatif bir hal almış durumda" dedi.

Katılımcı demokrasinin bir aracı olan internet kullanımında sansür ve baskının ülkelerin gelişimi için önemli riskler taşıdığını belirten Neelie Kroes, Türkiye'de yaşanan twitter yasağına değindi. Kroes "Nüfusun yüzde 80'inin online olduğu Türkiye'de, insanlar internet üzerinden pek çok fayda sağlıyor. Türkiye'de twitter'ın yasaklandığı dönemde, twitter kullanımında önemli bir artış olduğunu gördük. Bu da medya özgürlüğünün Türk halkı tarafından desteklendiğinin açık bir göstergesi" dedi.

Basın özgürlüğünün de bu anlamda hayati önem taşıdığını belirten Kroes, "Medya özgürlüğü ve medyanın çoğulculuğu, demokrasi konusunda modern toplumlarla ortak değerleri paylaşan Türk halkının ve Türkiye'nin gelişimi için kritik bir konuma sahip" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title