Haberler
Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

Narin cinayetinde yeni görüntü! Cansız bedenini saklamak 38 dakika sürmüş

CHP lideri Özel'den çok konuşulacak Öcalan iddiası: Bir günde izin çıkaracak

Özel'den bomba Öcalan iddiası

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte cani anne için istenen ceza

Sıla bebek davasında iddianame hazır! İşte anne için istenen ceza

Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Naziler'in El Koyduğu 1 Milyar Euro Değerindeki Tabloların Arasında Pıcasso'nun Eserleri de Var

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman medyası Münih'te sanat koleksiyoncusunun oğlu 80 yaşındaki Cornelius Gurlitt'in evinden çıkarılan tabloların savaş sonrası dönemde bulunan en büyük ve değerli koleksiyon olduğunu vurguladı.

Alman medyası Münih'te sanat koleksiyoncusunun oğlu 80 yaşındaki Cornelius Gurlitt'in evinden çıkarılan tabloların savaş sonrası dönemde bulunan en büyük ve değerli koleksiyon olduğunu vurguladı. Berlin Üniversitesi'nden Meike Hoffmann düzenlediği basın toplantısında eserlerin değerinin 1 milyar euroyu geçebileceğini açıkladı. Hoffmann, eserlerin biraz kirli ancak çok iyi durumda olduğunu bildirirken, 'Resimler olağanüstü kaliteli ve sanat uzmanları için özel değerleri var. Birçok eser bugüne kadar bilinmiyordu' dedi.

Bulunan tabloların Nazi döneminde el konulan 16 bine yakın eserin yüzde 90'ının halen kayıp olduğu, bunların bir bölümünü Yahudi sanat koleksiyoncularından çaldıkları ileri sürüldü.

Eserlerin bulunduğu evin sahibi Cornelius Gurlitt, polis tarafından aranmaya başlanırken el konulan eserleri, Nazi döneminde sanat eseri satmaya yetkili birkaç kişiden biri olan babası Hildebrand Gurlitt'ten devraldığı üzerinde duruluyor.

Augsburg başsavcısı Reinhard Nemetz, evde 121 çerçeveli, 1258 de çerçevesiz tabloya el konulduğunu açıkladı.Die Welt gazetesi, sanat eserleri alımsatımı yapan Hildebrandt Gurlitt'in bu resimleri 1945'ten sonra kazanç elde etmek için sakladığını yazarken, 'Bu aslında, tamamlanmış bir hırsızlık vakası sonucuna varan, 'çalıntı mal bulundurma' şeklinde nitelendirilebilir. Federal Meclis bu nedenle cesur davranıp şunu diyebilir Naziler tarafından izinsiz biçimde alınan eserler zaman aşımına uğramamış bir soygun mülküdür. 1945 yılından sonra bu eserleri bağlayan bütün sözleşmelerin hiçbir anlamı olmadığı gibi tıpkı Nazi dönemindeki diğer terör düzenlemeleri gibi geçersizdir. Bu, hakların geç de olsa iadesi anlamına gelir' diye değerlendirme yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title