Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Nakil Beklerken Kalbi Durdu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Böbrek nakli sırası beklerken kalp krizi geçiren ve kalbi duran 38 yaşındaki Erhan Yılmaz'ın yaşam mücadelesi devam ediyor.

Yıllar önce dalağı alınan, ağır enfeksiyon nedeniyle parmakları kesilen, iki böbreği çalışmayan, böbrek nakli sırası beklerken kalp krizi geçiren ve kalbi duran 38 yaşındaki Erhan Yılmaz'ın yaşam mücadelesi devam ediyor.

Erhan Yılmaz, yıllar içinde başına gelen tüm sağlık sorunlarıyla mücadele ederek yaşama tutunmayı başardı. Kan hastalığı nedeniyle önce dalağı alınan ardından ağır bir enfeksiyon geçirerek sepsise yakalanan Yılmaz'ın bu nedenle ayak parmakları da kesildi. Enfeksiyon nedeniyle önce geçici sonra kalıcı olarak böbrek yetmezliği yaşayan hastanın, kalp krizi ve kalp durması sonrasında dış bir merkezde kalbi çalıştırılarak, anjiyosu yapıldı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gökhan İpek ve ekibince anjiyosu yapıldıktan sonra acil olarak gönderilen hasta Yılmaz'ın üç damarına baypas yapıldı, takipleri devam ediyor.

DİYALİZ HASTALARI KALBİNE DİKKAT ETSİN

Prof.Dr. Gökhan İpek, "Hastanın sıhhati yerinde ama hiçbir şey bitmiş değil. Hasta önce diyaliz programı daha sonra böbrek nakli programına alınacak. Takibimiz sonrası birkaç gün içinde yoğun bakımdan çıkacak. Kliniğimizde ve yoğun bakımımızda bu tip hastalara müdahil olacak hem diyaliz cihazı hem de diyaliz merkezi mevcuttur" dedi. Daha önce klinikte böbrek nakli yapılmış hastalarda bile paypas ameliyatı yaptıklarını anlatan Prof.Dr. İpek, sözlerine şöyle devam etti; "Böbrek yetmezliği olan diyalize giren hastalarda koroner arter hastalığının sıklıkla söz konusu olabileceğini gözden kaçırmamak lazım. Bu hastaları özellikle diyaliz merkezleri takip ederken kardiyak yönünde de en azından 6 ayda bir kontrollerinin yapılması gerekir. Şikayetleri varsa da bir kardiyoloji nezdinde gerekli anjiyo ve ekolarıyla yakın takip etmek gerekir. Bu hastaları gözden kaçırırsak kalp yönünden ölüm riski taşıyabilirler. Bu konuyu akıldan çıkarmamak lazım." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title