Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Müsiad Başkanı Çelenk'ten Yerli ve Milli Yazılım Vurgusu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, yabancı bilişim firmaları tarafından uygulamaya sokulan, ”Türk firmalarının, İran ile iş yapmasını engellemeye yönelik faaliyetleri” hakkında açıklamalarda bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, yabancı bilişim firmaları tarafından uygulamaya sokulan, "Türk firmalarının, İran ile iş yapmasını engellemeye yönelik faaliyetleri" hakkında açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk, yıllardır farklı şekillerde sektörde kendini gösteren ve özellikle son haftalarda gündeme gelmiş olan ve yabancı bilişim firmaları tarafından uygulanan Türk firmalarının İran ile iş yapmalarını engellemeye yönelik ambargo haberlerini yakından takip ettiklerini söyledi. Çelenk yerli ve milli vurgusu yaparak, "Her şeyden önce şunu açık ve net bir şekilde ifade etmek isteriz ki, Türkiye'de yerleşik yerli ve milli yazılım üreticileri, yurt dışı menşeli yazılımlara alternatif olabilecek hazır yazılımları veya bunların alternatiflerini, görev verilmesi durumunda geliştirebilecek insan kaynağına, bilgi birikimine ve tecrübeye sahiptir. Haberlerde bahsi geçen ambargonun, bugüne ait bir sorun olmadığının ve uzun yıllardır bu dayatmaların devam ettiğinin farkında olduğumuzu belirtmek isteriz. Sorun şu an sadece belirtilen yazılımların kullanımları ile sınırlı iken ileride daha büyük sorunları beraberinde getirebilmesi muhtemeldir. Şirketler için hayati önem taşıyan veri kayıplarının önüne geçebilmek adına, bugünden itibaren geleceğimizi güvence altına alacak yerli ve milli yazılım konusunda kararlar almak zorundayız. Bugün Teknoparklarda, AR-GE merkezlerinde veya bunların dışında yer alarak faaliyet gösteren binlerce firmamız ve bu firmalarda çalışan on binlerce yetişmiş iş gücümüz ile yerli ve milli tüm yazılım ihtiyaçlarını karşılayabilecek alt yapıya sahip olan sektörümüz, bu sorunların üstesinden gelebilecek düzeydedir. Konu ile ilgili olarak ileriye dönük yapılması gerekenler arasında öncelikle yabancı yazılım firmaları ile yapılan sözleşmelerin Türkiye hukukuna uygun ve ileriye yönelik firmalarımızı/kurumlarımızı güvene alacak bir hale getirilmesi gerekiyor. Turquality gibi devlet teşviklerinde yabancı yazılımların destekten çıkarılarak yerlerine milli alternatif yazılımların desteklenmesini sağlayacak mekanizmaların oluşturulmalıdır. Bugün kamuda SAP gibi yabancı yazılım kullanan kurumların belirlenerek ileride daha büyük sorunların önüne geçebilmek adına yerli yazılım ürünlerine dönüşüm projelerine acil olarak başlanması lazım. Ülkemizin gelişiminde önemli rol alacak olan Savunma Sanayi, Fatih, Türkiye Gen Projesi ve bunun gibi ulusal projelerde, yazılım ve donanım ürünlerinin özellikle ve mutlaka yerli üreticilerden temin edilmesi gerekir" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title