Muğla'da "İl Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Üst Kurulu" Toplandı
Muğla Valisi Esengül Civelek, "2018 Muğla'da uyuşturucuyla mücadele yılı olacak.
Muğla Valisi Esengül Civelek, "2018 Muğla'da uyuşturucuyla mücadele yılı olacak. Uyuşturucuyla mücadelede önleyici ve koruyucu hizmetler önemli." dedi
Vali Civelek, Menteşe Öğretmenevi'nde düzenlenen İl Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Üst Kurulu Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla mücadelede, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının görev ve sorumluluklarının olduğunu söyledi.
Uyuşturucuyla mücadeleye toplumun tüm kesimlerinden destek isteyen Civelek, "2018 Muğla'da uyuşturucuyla mücadele yılı olacak. Uyuşturucuyla mücadelede önleyici ve koruyucu hizmetler önemli. Bu konuda hassasiyetle çalışan kolluk güçlerimizin dışında, kamu kurumlarımızın bir seferberlik içerisinde olması gerekiyor. Uyuşturucuyla mücadelede toplumsal bilincin oluşturulması, var olan bilincin yükseltilmesi, bu konuda duyarlılık ve farkındalık yaratmak üzere hep birlikte şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.
Civelek'in konuşmasının ardından Muğla Sağlık Müdürlüğünde görevli Doktor Hüseyin Tekin, Muğla'da yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları hakkında sunum yaptı.
Tekin, Muğla'nın uyuşturucu madde geçiş güzergahında olmamasına rağmen sokak satıcılarının yerli ve yabancı turist sayısının arttığı yaz aylarında uyuşturucu madde satışı yaptıklarını aktararak, özellikle yaz aylarında bu suçlarda artış görüldüğünü belirtti.
2017'de 1 ton 71 kilo eroin yakalandı
Muğla ve ilçelerinde emniyet ve jandarma ekiplerinin 2017'de düzenledikleri operasyonlarda bir ton 71 kilo 856 gram eroin yakalandığına dikkati çeken Tekin, "Yine yürütülen çalışmalarda 245 kilo 404 gram esrar, 282 gram kokain, 11 bin 684 kök Hint keneviri bitkisi, 4 bin 126 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen 997 kişi yakalanırken bu kişilerden 252'si tutuklandı." dedi.
Tekin, emniyet ve jandarma ekiplerince 13 ilçede haftada 24 kez uyuşturucuyla mücadele anlamında yol uygulaması yapıldığına dikkati çekerek, aramalara narkotik köpeklerin de emniyet güçlerine destek verdiğini kaydetti.
Muğla'da 2 yıllık süreçte "ALO 191 Uyuşturucuyla Mücadele Danışma" hattını arayan 560 kişinin tedavi ve danışmanlık hizmeti talebinde bulunduğunu söyledi.
Toplantıda, uyuşturucuyla mücadele için kentte kurulan "Gelecek İçin Şimdi Derneği" adına Yönetim Kurulu Üyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz da, derneğin yürüteceği faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Öçalmaz, amaçlarının kentte yaşayan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak sportif faaliyetlere yönlendirmek olduğunu aktardı.
Toplantıya Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.