Muğla'da "Geleneksel Turşu Yapımı Yarışması" Düzenlendi
Kadın çiftçilere hazırlanan turşular ambalaj, renk, görünüm, kıvam, sertlik, tat ve koku kriterlerine göre puanlandırıldı Turşular, yarışma sonunda katılımcılara ikram edildi
Muğla Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce "Geleneksel Turşu Yapımı Yarışması" düzenlendi.
Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen yarışmada 14 kadın çiftçinin yaptığı el emeği turşular, 4 kişilik jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla'da yıllardan beri kırsalda yaşayan kadınların ürettiği el emeği ürünleri pazara ulaştırarak halkın tüketimine sunduklarını belirtti.
Yarışma ile çiftçi kadınların annelerinden öğrendikleri şekilde kurdukları turşuları gün yüzüne çıkararak turşu kültürünü yaşattıklarını dile getiren Gürün, "Muğla, turşu çeşitliliği açısından oldukça zengin bir bölge. Çocukluğumdan beri bu kültür kentimizde yaşatılıyor. Muğla'nın yöre özellikleri ve yetiştirdiği sebzelere baktığımızda bu zenginliği görmemiz mümkün. Biz bu kültürün geliştirilip, yaşatılıp gelecek kuşaklara aktarılması için çaba göstereceğiz" diye konuştu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, yarışmayı kırsal kesimlerde turşu yapan çiftçi kadınların istihdam edilmeleri amacıyla düzenlediklerini, amaçlarının yöresel lezzetlerin yaşatılması olduğunu ifade etti.
Kadın çiftçiler tarafından hazırlanan turşular ambalaj, renk, görünüm, kıvam, sertlik, tat ve koku kriterlerine göre puanlandırıldı.
Yarışmada dereceye giren Saliha Soyman, Aynımah Ülkü, Songül Kara çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. Yarışmaya katılan diğer kadın çiftçilere çeşitli hediyeler verildi. Turşular yarışma sonunda katılımcılara ikram edildi. - Muğla