Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Mobilyacı Kadınlar Kendi Günlerinde Ekmek Peşinde

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kadınlar ellerinin hamuruyla erkek işi olarak görülen mobilya sektörüne de el attı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kadınlar ellerinin hamuruyla erkek işi olarak görülen mobilya sektörüne de el attı.

İnegöl ekonomisinin kalbi olan mobilya sektöründe çalışanlar arasında yüzde 10'luk kesimi teşkil eden kadınlar, sektörün vazgeçilmezleri haline geldi. İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise, kadınların mobilya sanayiinde koltuk üretiminin can damarı olduğunu kaydetti.

Ayhan, "Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım. Tüm ülkemizdeki ağır ve tehlikeli işlerde çalışan kadınların sayısı artıyor. İnegöl'de de mobilya sanayiinde son 15 yıldan beri özellikle kadın çalışanlarımız iş arkadaşlarımız oldu. Kendilerini bu çabalarından dolayı tebrik ediyorum. Çünkü baştan işverenlerimize, belki işçilerimize garip gelmiştir. Fakat onlar bize, biz onlara alıştık. Onlar evinin ekonomik bütçesine katkı sağlamak için erkeğin yapabildiği işleri yapabileceklerini gösterdiler. Özellikle sekretarya, muhasebe işlerinin dışında üretimde de yer aldılar" dedi.

İnegöl'de net olmamakla birlikte sanayide 30 bin kişinin çalıştığını bildiren Ayhan, "Bunların yüzde 10'unu kadınların teşkil ettiğini düşünüyoruz. Tabii bizim masa başında yapılan işlerimiz de çoğaldı artık. Dış ticaretimiz, satın alma, pazarlaması, muhasebesi çaycısı vs. Bunlarla birlikte 3 bin civarında çalışan kadın var. Bu sayı giderek artmaktadır. 1980'li yıllarda gelen Bulgaristan göçmeni kadınlar özellikle mobilya sanayiine ilk giriş yapanlardı. Bunların arasından emekli olanlar bile oldu" şeklinde konuştu.

Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç ise, "Mobilya istihdamında kadınların rolünü geç fark eden bir sektörüz. Kadınların mobilya sektörüne girmesiyle beraber şu an her departmanda kadınlarımız yöneticilik, ihracatta, satış kademelerinde, üretim noktalarında çok önemli görevler üstleniyor.

Daha çok işlerine sahip çıkan, disiplinli bir kesimimiz oldu. Ama halen istediğimiz kadar istifade edemediğimizi düşünüyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title