Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Mobilya Modasının Başkenti Modoko

Mobilya Modasının Başkenti Modoko
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İç mimarla çalışmayan mobilyacının başarılı olma şansı yok

Mobilya modasının başkenti Modoko'nun Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, mobilya sektöründe artık tasarımın vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyleyerek, "Bugün iç mimarla çalışmayan mobilyacının başarılı olma şansı yok" dedi.

Bir süre önce gerçekleşen genel kurulun ardından yeniden başkan seçilen Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, Türk mobilya sektörünün dünya yıldızı olması için tasarımı öncelikli iş olarak gördüklerini söyledi. Modoko olarak bu konuda çok hassas olduklarını anlatan Özçelik, mobilya modasının başkentindeki mobilya mağazalarının yüzde 80'inde iç mimar çalıştığı bilgisini verdi. Artık mobilya sektöründe en önemli işin iç mimarlara ait olduğunu dile getiren Özçelik, bu nedenle ayakta kalmak ve ilerlemek isteyen mobilyacının mutlaka iç mimarlarla çalışması gerektiğini ifade etti.

İç mimarlığın üniversitelerde her yıl 1700 öğrenci kabul eden ve mezun eden bir meslek alanına dönüştüğünü belirten Özçelik, bunun çok önemli bir sayı olduğunu aktardı.

Türkiye'de hızlı nüfus artışıyla orantılı olarak, yılda yaklaşık 600 bin konut için yapı ruhsatı veridiğini de paylaşan Etem Özçelik, "Turizm sektöründeyse bir yandan yaz turizmine ait yapılandırmalar sürerken; doğa turizmi, termal turizm gibi yeni turizm sahaları açılıyor. Yapılmış turizm yapılarının da ortalama beş yılda bir yenilenmesi gerekiyor. İnsanlar için daha önce lüks olan birçok şey artık temel ihtiyacı haline geldi. Bu ihtiyaçlardan biri de iyi bir yaşam alanı. İnsanlar, yaşadıkları alanlara ve çevrelere özen gösterirler. Bunun için çaba gösterirler. İşte iç mimarlığın çıkışı bu nedenledir. İnsanların estetik ve güzellik ihtiyacına en iyi şekilde cevap vermeyi prensip edinen iç mimarlık, iyi bir iç mimarinin ve iç dekorasyonun sağlanması için vardır. İç mimar evinizin, çalışma alanınızın ya da işletmenizin,dizayn edilmesini sağlar. Size bu konuda fikirler verir. İyi bir iç mimar,farklı görüş açısına sahip olmalıdır.Normal insanların göremediği ayrıntıları görebilmeli,olumsuz durumlara karşı hemen çözüm üretebilmelidir.Bu tür özellikleri barındıran iç mimarlar,işlerinde başarılı olurlar ve kendilerini daha da geliştirme imkanı bulurlar" diye konuştu.

İç mimar sanatçıdır, onlara danışmaktan vazgeçmeyin

Özçelik, Türkiye'de iç mimarlık eğitimini İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi vermektedir. Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi okulların ilgili birimlerinin verdiğini söyledi.

İç mimarların dekoratörlüğün yanı sıra görselliğe de önem verdiğini anlatan Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Özçelik, şunları söyledi: "İç mimar tasarımlarını uyumlu bir dile çevirir, konsept doğrultusunda gözle görülür bir atmosfer ortaya çıkarır. Teknikleri vardır, fakat ilk amaçları konforlu, pratik, ergonomik, kullanışlı ve çevre dostu çözümler üretmektir. Kullanılacak alanı amacına yönelik şekillendirir, konsept doğrultusunda görsel zevke uygun hale getirir. İç mimarlar sanatçıdır; kendini ifade edebilmek için binaları ve duvarları kullanır, onları baştan yaratır. İç mimarlar daha keyifli atmosferlerde yaşamak, verimli ve çevre dostu bir dünya için varlar. Onlara fikir danışmaktan ve dinlemekten vazgeçmeyin."

Kaynak: Bültenler / Güncel
title