Haberler

Mitsubishi Electric'ten Üreticilere E-F@ctory Katkısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, Mitsubishi Electric'in, e-F@ctory ile kullanıcıların yüksek hızlı ve bilgiye dayalı üretim hedeflerine ulaşmalarına katkıda bulunduğunu bildirdi.

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri OEM İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, Mitsubishi Electric'in, e-F@ctory ile kullanıcıların yüksek hızlı ve bilgiye dayalı üretim hedeflerine ulaşmalarına katkıda bulunduğunu bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Konya Sanayi Odası ve Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Innopark) tarafından düzenlenen "Endüstri 4.0 Bilgi Günleri" etkinliğinde konuşan Bizel, Konyalı sanayicilere Sanayi 4.0'a geçiş için önerilerde bulundu, Mitsubishi Electric'in bu yeni endüstri evresine yanıtı olan dijital fabrika konsepti e-F@ctory hakkında da bilgi verdi.

Bizel, Türkiye'nin üretim kabiliyetinin sürdürülebilir olması için global düzeyde rekabet edebilmesi, sanayicilerin de dünya kalitesinde üretim yaparak küresel pazarlarda rekabet edebilmeleri ve ihracatta güç kazanmaları için üretim kalitesini artırırken maliyetlerini düşürmeleri gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu noktada, fabrika otomasyon sektörünü yakından takip edip yeni teknolojilere hızla uyum sağlayabilmek ve gerekli altyapı yatırımlarını yapmak önem kazanıyor. Geleceğin haberleşme üzerine kurulması bekleniyor. Bu bağlamda firmaların yüksek hızlı ve kaliteli haberleşme sistemlerini kurmaları daha da önemli hale geliyor. Ham madde ve kaynakların çok daha etkin şekilde yönetilmesi de bu süreçte firmalara avantaj sağlayacaktır. Yeni dönemde en önemli konulardan biri de sanayicilere sunulan çözümlerin gerçekten Sanayi 4.0 ile uyumlu olup olmadığına dikkat etmeleri diyebiliriz. Türk iş dünyası yöneticilerinin, Sanayi 4.0'ın gerçekten ne olduğu konusunda kapsamlı araştırmalar yaparak ekiplerini de bu araştırmalar çerçevesinde eğitmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Sanayi 4.0 evresinde, hızla değişen ve kişiselleşen insan ihtiyaçlarını en hızlı ve verimli şekilde karşılayabilecek üretim bantlarını kurma konusu sanayinin en önemli gündem maddesi haline geldi. Bu süreçte Türkiye'nin de üretim gücünü pekiştirmesi için birbirleriyle konuşabilen ileri robot teknolojisi ile donatılmış dijital fabrikalara geçişi önem kazanıyor. Bu noktada Mitsubishi Electric, Türk sanayisine geleceğin dijital fabrikalarını bugünden kurabilme imkanı sunuyor. Mitsubishi Electric olarak Türkiye'nin hızlı bir şekilde 4. sanayi devrimini yakalayacağını düşünüyoruz. Biz de yeni endüstri evresinin iddialı oyuncusu olarak Türk sanayisinin, hayal gücümüzü zorlamaya hazırlanan geleceğin fabrika otomasyonuna hazır olması için teknolojik çözümler sunuyoruz."

Yüksek hızlı ve bilgiye dayalı üretim

Tolga Bizel, Mitsubishi Electric'in Sanayi 4.0'e yanıtı olan e-F@ctory konseptinin, üretimde hızı, kaliteyi ve verimliliği artırırken çok ciddi maliyet tasarrufu sağlayabilecek evrimsel bir adım olarak öne çıktığını bildirdi.

Sanayi 4.0'ün son yıllarda gündeme taşınmış bir konu olmasına karşın e-F@ctory'nin yeni bir oluşum olmadığını belirten Bizel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mitsubishi Electric, e-F@ctory konseptini kendi üretim bantlarında 2003 yılından bu yana kullanıyor, bu sayede edindiği tecrübelerini ürünlerine ve müşterilerine yansıtıyor. Mitsubishi Electric, güvenilir ve esnek üretim sistemleri kurmaya yönelik entegre konsepti e-F@ctory ile kullanıcıların yüksek hızlı ve bilgiye dayalı üretim hedeflerine ulaşmalarına katkıda bulunuyor. Fabrikalarda hızın ve verimliliğin artmasını, süreçlerin anlık olarak izlenebilmesiyle hata paylarının büyük oranda azaltılmasını, üretim maliyetlerinin iyileşmesini ve dolayısıyla iş hacminin büyümesini mümkün kılıyoruz. Üretim hattındaki cihazlardan veri toplama yeteneğimiz ile enerji maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı olurken, tam entegre otomasyon platformumuzla devreye alma ve kurulum sürelerinin kısalmasını da sağlıyoruz."

Bizel, e-F@ctory içinde robotların önemli rol oynadığını, birbirleriyle konuşabilen ileri robot teknolojileri sayesinde özellikle büyük üretim serilerinin pratikleştiğini ve üretimde esnekliğin arttığını, insan kolu ya da eline yakın hassasiyete sahip robotların, üretim bandındaki hemen her işi yapabildiğini, bu robotların özellikle zor ve tehlikeli işlerde tercih edilmesi nedeniyle iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından da fabrikalara büyük katma değer sağladığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close