Haberler

Mısır'da "Corona Virüsü"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da corona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan bir kadının dün yaşamını yitirdiği, iki kişinin de aynı virüs şüphesiyle tedavi altına alındığı bildirildi.

Mısır'da, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) değişik bir türü olan corona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan bir kadının dün yaşamını yitirdiği, iki kişinin de aynı virüs şüphesiyle tedavi altına alındığı belirtildi.

Nil Deltası'nda bulunan Menufiye ilinin Sağlık Bakanlığı yetkilisi Hena Surur, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta önce umre ziyaretinden dönen ve corona virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan 50 yaşlarındaki bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Surur, söz konusu kadından alınan ve merkezi laboratuvara gönderilen numunelerin sonucunun, ölüm nedeninin corona virüsüne yakalanması olup olmadığına ilişkin kesin bilgi vermediğini ifade etti. Surur, hayatını kaybeden kadının hastaneye kalp sorunları ve grip belirtileri şikayeti ile geldiğini kaydetti.

Öte yandan, Kızıldeniz Limanlar Kurumu Sözcüsü Abdurrahim Mustafa, Sefaca Limanı'nda Suudi Arabistan'dan feribotla ülkeye gelen ve corona virüsünden rahatsızlandıklarından şüphelenilen 2 kişinin tedavi altına alındığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, dün, Port Said kentinde corona virüsü MERS-CoV hastalığına yakalandığı şüphesiyle hastaneye götürülen ve henüz teşhis konulamayan bir kişinin hayatını kaybettiği duyurmuştu.

Mısır Sağlık Bakanlığı 26 Nisan'da Suudi Arabistan'dan gelen 27 yaşındaki bir kişide, corona virüsü tespit edildiğini ve bunun ülkedeki ilk vaka olduğunu duyurmuştu. Bakanlık, vakalarda artış yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu.

SARS'ın değişik bir türü olan corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012'de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel
title
Close