Milletvekili Yılmaz, Çürümeye Terk Edilen Dmo Binasını Gezdi
Afyonkarahisar'da, dört yıl önce kapatılan ve bugün inşa edilmesi halinde 6 milyon lirayı bulacak olan Devlet Malzeme Ofisi'nin tinerci ve balicilere bırakılması tepkilere neden oldu.
Afyonkarahisar'da, dört yıl önce kapatılan ve bugün inşa edilmesi halinde 6 milyon lirayı bulacak olan Devlet Malzeme Ofisi'nin tinerci ve balicilere bırakılması tepkilere neden oldu. Milletvekili Yılmaz, sorumluları göreve çağırdı.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'da kapatılan Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Bölge Müdürlüğü'ne sahip çıkılmasını istedi.
Lojmanlar, sosyal tesisler, büro ve devasa depolardan oluşan DMO binasının, ilgisizlik nedeniyle yok olmasına tahammül edemediklerini belirten Milletvekili Yılmaz, yetkilileri göreve çağırdı.
Afyonkarahisar'da kapatılan DMO Bölge Müdürlüğü'nün son halini basın mensuplarına gösteren MHP Milletvekili Yılmaz, tinerci, balici ve alkolik gençlerin meskeni haline gelen yerin sahiplenilmemesine tepki gösterdi.
2008 yılında kapatılan DMO'nun bir yıl öncesine kadar korunmaya çalışıldığını ancak daha sonra kaderine terk edildiğini anlatan Yılmaz, binanın çürümeye terk edilmiş olmasına üzüldüğünü bildirdi.
İki tanesi büyük 8 lojmanın bulunduğu DMO yerleşkesinin tinerci, balici ve alkolik kişilere göz göre göre bırakıldığını söyleyen Yılmaz, içerideki pek çok eşyanın talan edilmesine ve buna göz yumulmasına tepkisini dile getirdi.
Binanın Defterdarlık'ın gözetiminde olması gerektiğini belirten Yılmaz, en az 40 kişinin istihdam edildiği yerin 4 yıldır boş olduğunu söyledi.
12 bin 890 metrekarelik alanın çeşitli kurumlara verilebileceğini dile getiren Yılmaz, devletin malının bu şekilde kullanılmaması gerektiğini söyledi.
DMO binasının kimse tarafından korunmadığına dikkat çeken Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Elimizi kolumuzu sallayarak buraya kadar geldik. Görmüş olduğumuz manzara gerçekten yürekler acısı. Devlet imkanlarının bu kadar geniş olduğu bir dönemde milli servetimizin bu denli heder edilmesine gönlüm razı değil. Burası 2008 yılına kadar Devlet Malzeme Ofisi Bölge Müdürlüğü olarak hizmet veriyordu. Kamu kurum ve kuruluşlarının her türlü ihtiyacı burada saklanıyordu. 2008 yılında burası kapatıldı. Buranın görevlileri başka yerlere verildi. Burası 2008 yılından beri boş. 8 tane lojmanı, hizmet binası, idare binası, iki deposu olan 13 bin metrekarelik alanda şehrin merkezinde olan bu bölge müdürlüğünün 4 yılda bu hale gelmiş olmasını kabul etmek mümkün değil. Milli servetin bu kadar heder edilmesi, bu kadar kendi haline bırakılması hiç hoş değil."
6 MİLYONDAN AŞAĞIYA BÖYLE BİR YER YAPILAMAZ
Valiliğin
burayı çok güzel değerlendirebileceğini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu: "Ben inanıyorum ki buranın farkında bile değiller. Zira şehrin idarecileri maalesef şehre sahip çıkmak yerine başka işlerle uğraştıklarını biliyorsunuz. Milli Emlak Müdürlüğü'nü, Defterdarlık'ı, Afyonkarahisar Valiliği'ni göreve çağırıyorum. Burayı bu halde bırakmamaları gerekir. Arşiv niteliğinde evraklar var ve herkes elini kolunu sallayarak buraya gelebilir. Bir tane koruma görevlisi yok. Zaten lojmanlarında diğer tesislerinde camları kırılmış vaziyette pislik rezillik içinde. Gerçekten bunu söylerken utanıyorum ama bu bir gerçek. İftira atmıyoruz durum tespiti yapıyoruz. Afyonkarahisar'daki kamu kurum ve kuruluşlarını sizin aracılığınız ile göreve çağırıyoruz. Yoksa bu milli servet heder olur gider. Şu an içinde bulunduğumuz tesisleri nereden bakarsanız bakın tekrar yapmaya kalksanız 5-6 milyon TL'den aşağısı hiç mümkün değil; kaldı ki bu depolara, lojmanlara, hizmet ve idare binalarına ihtiyacı olan birçok kamu kurum ve kuruluşu vardır." - AFYONKARAHİSAR